است؛ ولی ممکن است حسابرسی برخی از مجرمان، سالها طول بکشد تا کیفر اعمال خود را در همان محشر ببینند و پس از پاک شدن به بهشت راه یابند.
۶. پس از صدور حکم نهایی: آخرین مرحله ظهور فرمانروایی مطلق خداوند سبحان، پس از صدور حکم نهایی برای نیکوکاران و تبهکاران در محکمه قیامت است:
یک. عبور از صراط: پس از مشخّص شدن سرنوشت اهل محشر، آنان برای ورود به جایگاه ابدی خود باید راهی را طی کنند که «صراط» و پل جهنّم نامیده شده است.
دو. جایگاه ابدی نیکوکاران: بهشتیان در این جایگاه، نهتنها هر چه بخواهند، برای آنها فراهم است، بلکه خداوند منّان به آنها بیش از دلخواه و فوق تصوّرشان عنایاتی دارد.
سه. جایگاه ابدی تبهکاران: کسانی که در محکمه عدل الهی به خلود در دوزخ محکوم شدهاند، برای همیشه گرفتار سختترین رنجها خواهند بود.
بدین سان، ظهور مالکیت و فرمانروایی مطلق خداوند سبحان در باره سرنوشت نیکوکاران و تبهکاران تداوم خواهد یافت.
راز انقلاب روحی امام علیه السلام هنگام تکرار (مَالِكِ یَوْمِ ٱلدِّینِ): هر چه باورِ قاری، به صحنههای ظهور مالکیت الهی در روز قیامت قویتر باشد، هنگام قرائت این آیه، تحوّل روحیِ بیشتری پدید میآید. بنا بر این، کسی که در قلّه یقین قرار دارد و صحنههای گوناگون محشر را با دیده دل میبیند، بعید نیست با تکرار این آیه قالب تهی کند. بدین سان، راز انقلاب روحی امام زین العابدین علیه السلام آشکار میشود که بر اساس گزارشی، ایشان هنگام قرائت (مَالِكِ یَوْمِ ٱلدِّینِ) آن قدر آن را تکرار میکرد که نزدیک بود قالب تهی کند.