کار میرود؛ لذا خداوند ارتباط دائمی و مستدام یا به تعبیر دیگر «پیوند اجتماعی» را مطالبه میکند؛ چنانکه تعبیر «ما امر الله به ان یوصل» نیز این مطلب را میرساند.
در آیهای دیگر همین مفهوم به لسان ایجابی آمده است و قرآن صاحبان خرد را اینگونه تمجید میکند: (الَّذِینَ یُوفُونَ بِعَهْدِ اللَّهِ وَلا یَنْقُضُونَ الْمِیثاقَ * وَالَّذِینَ یَصِلُونَ ما أَمَرَ اللَّهُ بِهِ أَنْ یُوصَلَ؛۱ آنها که به عهد الهی وفا میکنند، و پیمان را نمیشکنند و آنها که پیوندهایی را که خدا دستور به برقراری آن داده، برقرار میدارند).
به نظر میرسد شاخص عمل به مسئولیت مذکور آن است که شخص در حدی با نزدیکان، دیگر افراد جامعه و گروههای اجتماعی مسئولیتپذیر۲ ارتباط داشته باشد که دیگران او را دارای پیوند با آنها قلمداد کنند؛ لذا بریدن از هر یک از این موارد سبب نفی این ویژگی میشود، چنانکه ارتباط کمرنگ نیز اینگونه است.
۸. کمک به امر ازدواج
از نگاه وحیانی، کانون ازدواج دارای کارکردهای بسیار متنوعی است که جامعه از همه آنها مستقیم یا غیرمستقیم بهرهمند خواهد شد. خانواده نخستین کانون همبستگی است که همه افراد آن، نخستین بار همبستگی و اتحاد را در آن تجربه و تمرین میکنند. همچنین ازدواج دامنه پیوندهای اجتماعی را گسترش میدهد؛ بنابراین هر چه این سلول اجتماعی، راحتتر تشکیل شود، پایه و خاستگاه همبستگی اجتماعی، مستحکمتر، فراگیرتر و پرتعدادتر خواهد شد.
از دیگر سو اگر کسانی که در سن ازدواج هستند، یعنی جوانان جامعه، نتوانند ازدواج کنند دچار مشکلات فراوانی میشوند؛ چنانکه برای جامعه پیش رو نیز چالشهایی به وجود میآید. سطح پیوندهای اجتماعی این جوانان توسعه نمییابد و در نتیجه به سوی انزوای اجتماعی و گریز از مسئولیتهای اجتماعی سوق داده میشوند. لذا قرآن همه افراد جامعه را در کمک به ازدواج افراد بدون همسر و تسهیل این امر مبارک دارای مسئولیت