مسئولیتها و تغییر الگوها و تفکرات غالبی حلّ شود.۱
اما در طبقهبندی اختلالهای جنسی، دستهبندی فراگیر و پذیرفته از سوی همگان وجود ندارد، اما طبقهبندی رایج اختلالهای جنسی، مربوط به مراحل چهارگانه چرخه واکنش جنسی است. این چهار مرحله شامل میل، برانگیختگی، اوج و فرونشینی است و عملکرد نادرست در هریک از این مراحل به اختلالهای مربوط به آن میانجامد.
۱. میل:۲ این مرحله شامل خیالپردازیهای مربوط به فعالیت جنسی و علاقهمندی به داشتن فعالیت جنسی است.
۲. برانگیختگی:۳ این مرحله احساس ذهنی لذت جنسی و تغییرات فیزیولوژیک همراه آن را در بر میگیرد. تغییرات عمده در مردان شامل تورم و نعوظ آلت تناسلی است. تغییرات عمده در زنان شامل احتقان وریدی در لگن، لیز شدن و انبساط مهبل و متورم شدن اندامهای تناسلی بیرونی است.
۳. اوج لذت جنسی:۴ این مرحله شامل رسیدن به اوج لذت جنسی، همراه با فرونشانی تنش جنسی و انقباض موزون عضلات میان دوراهی و اندامهای تناسلی است. در مرد، احساس اجتنابناپذیری انزال، که به دنبال آن منی دفع میشود، روی میدهد. در زن، انقباضهای ثلث خارجی دیواره مهبل رخ میدهد. در هر دو جنس انقباض موزون اسفنگتر مقعدی پدید میآید.
۴. فرونشینی:۵ این مرحله شامل حس آرامش عضلانی و آسایش کامل است. در خلال این مرحله، مردان از لحاظ فیزیولوژیایی برای نعوظ و اوج لذت جنسی دوباره به مدت یک دوره زمانی متغیر بیپاسخ هستند. بر عکس، زنان ممکن است تقریباً بیدرنگ