د - دشواری حدیث
۲۹۰.امام على علیه السّلام: حديث ما، سخت و دشوارياب و زمخت به سان شترى چوب در بينى نهاده است. بخشى از آن را به مردم عرضه کنيد. هر کس فهميد، برايش بفزاييد و هر کس انکار کرد، دست بکشيد. جز سه تن، آن را تحمّل نمىکنند: فرشتهاى مقرّب، پيامبرى فرستاده شده يا بنده باايمانى که خداوند، قلبش را به ايمان، آزموده باشد.
۲۹۱.امام على علیه السّلام: امر ما، سخت و دشوارياب است. آن را جز بنده باايمانى که خداوند، قلبش را به ايمان آزموده است، تحمّل نمىکند و حديث ما را جز سينههاى امين و خِردهاى وزين، حفظ نمىکنند.
۲۹۲.بصائر الدرجات- به نقل از عمرو بن شمر از جابر جُعفى: امام باقر علیه السّلام فرمود: حديث ما سخت و دشوارياب [وچون اسبى سرکش] رام نشده و بى پوشش و پر جنب و جوش، اما نژاده و با اصل و نسب است. هر گاه چيزى از آن را شنيديد و دلهايتان در برابرش نرم شد، آن را بپذيريد و خدا را بر آن بستاييد و اگر نتوانستيد تحمل کنيد و تاب بياوريد، آن را به امامى دانا از خاندان محمّد صلی الله علیه و آله، بازگردانيد که بدبختِ تباه شده آن کسى است که مىگويد: به خدا سوگند اين [حديث، صحيح] نيست. سپس امام فرمود: اى جابر، انکار کردن [حديث ما]، کفر ورزيدن به خداى بزرگ است.