براى کسى که فرا بگیرد و خبر براى کسى که روایت کند و حکم براى کسى که داورى کند، قرار داده است.
۴. جاودانگى
قرآن، آخرین کتاب آسمانى و آورنده آن، خاتم پیامبران است. قرآن براى هدایت انسان تا روز رستاخیز، آمده است. این ویژگى، قرآن را به منبع همیشگى معرفت دینى تبدیل مىکند و لزوم ارائه تفسیرى قابل فهم و پیروى را در همیشه روزگار، نشان مىدهد. اهل بیت علیهم السلام در توصیف قرآن، بر تداوم حیات و جاودانگى زندگى این کتاب آسمانى تأکید ورزیدهاند. در روایتى از امام باقر علیه السلام آمده است:
۰.إنَّ القُرآنَ حَىٌّ لا یَموتُ، وَ الآیةَ حَیَّةٌ لا تَموتُ، فَلَو كانَتِ الآیةُ إذا نَزَلَت فِى الأَقوامِ ماتوا [ماتَتِ الآیةُ]، لَماتَ القُرآنُ، وَ لٰكِن هِىَ جارِیةٌ فِى الباقینَ كَما جَرَت فِى الماضینَ.۱
۰.قرآن، زنده است و نمىمیرد، و آیه[هاى آن] نیز زنده است و نمىمیرد؛ زیرا اگر آیهاى که در باره اقوامى نازل شده است، با مُردن آنها مىمُرد، قرآن نیز مُرده بود؛ بلکه قرآن، در میان آیندگان، جارى است، همچنان که در میان گذشتگان جریان داشته است.
همچنین از امام صادق علیه السلام گزارش شده که فرمود:
۰.إنَّ القُرآنَ حَىٌّ لَم یَمُت، وَ إنَّهُ یَجرى كَما یَجرِى اللَّیلُ وَ النَّهارُ، وَ كَما تَجرِى الشَّمسُ وَ القَمَرُ، وَ یَجرى عَلى آخِرِنا كَما یَجرى عَلىٰ أوَّلِنا.۲
۰.قرآن، زنده است و نمىمیرد و هماره [در همه زمانها] جارى است، چنان که شب و روز و خورشید و ماه، در جریان اند و همچنان که بر اوّلین کسانِ ما جارى بوده، بر آخرین کسان ما نیز جارى است.
به دیگر سخن، معارف قرآن در زمینه جهانشناسى و انسانشناسى و