[همچنین] انگور و سبزى و زیتون و درخت خرما و باغهاى پر درخت و میوه و علف؛ براى بهرهورى شما و ستوران شما.
بنا بر این، اگر بخواهیم از خصوصیات شخصی مورد آیه (=طعام)، الغای خصوصیت کنیم، میتوان گفت که این آیه در صدد است به انسان بگوید: آدمی باید به آفرینش هر آنچه در اختیار اوست، نگاه کند و از آن درس خداشناسی بگیرد (نفی خصوصیت از مورد). اما طبق نقل کلینی، امام باقر علیه السلام آیه را از این سیاق و چنین بستر معنایی خارج میسازد و به شکل یک عبارت مستقل مینگردد. لذا امام از عبارت مستقلِ «انسان باید به خوراکش نگاه کند»، چنین برداشت میکند: آدمی باید به غذایی که میخورد، بنگرد سالم و پاکیزه باشد؛ چنان که باید به خوراک عقل و قلبش نیز بنگرد، مبادا مسموم و فاسد باشد (الغای سیاق با تمسک به مدلول استعمالی). بنا بر این، امام باقر علیه السلام درباره آیه میفرماید:
۰.عِلْمُهُ الَّذِی یأْخُذُهُ عَمَّنْ یأْخُذُهُ.۱
علمى را که فرا می گیرد [نظر کند] از که فرا میگیرد.
۲. خداوند در آیه هیجدهم سوره سبا درباره قوم سبا و شهرهای آباد و پرنعمت آنان سخن میگوید: (وَ جَعَلْنَا بَینهَمْ وَ بَین الْقُرَی الَّتیِ بَارَکنَا فِیهَا قُرًی ظَاهِرَةً). سپس از نعمت مسافرت آسان و شیرین میان آن آبادیها سخن به میان آمده است: (وَ قَدَّرْنَا فِیهَا السَّیرَ). در ادامه آیه میگوید: (سِیرُواْ فِیهَا لَیالیَ وَ أَیامًا ءَامِنِینَ)؛۲ یعنی به قوم سبا گفته شد: میان آن آبادیهای در کمال امنیت به سیر و سفر بپردازید. این امر کنایه از آن است که علاوه بر نعمت آبادانی، از نعمت امنیت نیز برخوردار بودند.
با این حال، در روایتی آمد است که زید شحام میگوید: قتادة بن دعامه [یکی از مفسران بزرگ اهل سنّت] خدمت امام باقر علیه السلام شرفیاب شد. حضرت به او فرمود: ای