تهيدستى مىدهد؛ و به فحشا امر مىكند؛ ولى خداوند به شما وعده آمرزش و فزونى مىدهد و خداوند، گشايشگر داناست.»
بنا بر این، امام صادق علیه السلام از این آیه برداشت میکند که ضمیر انسان عرصه القائات منفی و مثبتی است که از شیطان و فرشته مامور الهی نشأت میگیرد و یکی از عوامل احساس غم و شادی همین القائات است.
در نقلی دیگر امام صادق علیه السلام میفرماید:
۰.إِذَا أَحْبَبْتَ أَحَداً مِنْ إِخْوَانِک فَأَعْلِمْهُ ذَلِک فَإِنَّ إِبْرَاهِیمَ علیه السلام قَالَ: (رَبِّ أَرِنی کیفَ تُحْی الْمَوْتی قالَ أَ وَ لَمْ تُؤْمِنْ قالَ بَلی وَ لکنْ لِیطْمَئِنَّ قَلْبی).۱
چون کسی از برادرانت را دوست داشتی، محبتت را به او ابراز کن چرا که حضرت ابراهیم فرمود: «پروردگارا، به من نشان ده چگونه مردگان را زنده مىكنى؟» فرمود: «مگر ايمان نياوردهاى؟» گفت: «چرا، ولى [میخواهم] دلم آرامش يابد.»
امام علیه السلام از پاسخ حضرت ابراهیم۷ در جواب سؤال (أَ وَ لَمْ تُؤْمِنْ)استفاده فرموده که آدمی نباید جایی برای شک بگذارد و رسیدن و رساندن به اطمینان، مطلوب است. بنا بر این، زمانی که برادر دینیتان را دوست دارید، این را به او اعلام کنید تا از این بابت اطمینان خاطر داشته باشد.
باز در روایتی دیگر امام صادق علیه السلام از قول پیامبر صلی الله علیه و آله نقل می کند که ایشان با نگاه دقیق به ترتیب بیان در آیه سعی صفا و مروه میفرماید سعی را از کوه صفا آغاز کنید؛ همان گونه که در آیه، ابتدا صفا ذکر شده است.۲
همچنین خداوند در سوره تحریم خبر از افشای سر پیامبر صلی الله علیه و آله را توسط یکی از زنانش میدهد و میفرماید:
(وَ إِذْ أَسَرَّ النَّبیُّ إِلیٰ بَعْضِ أَزْوَاجِهِ حَدِیثًا فَلَمَّا نَبَّأَتْ بِهِ وَ أَظْهَرَهُ اللَّهُ عَلَیهِ