221
در آمدی بر اخلاق هتلداری بر اساس آموزه های اسلامی

خدمات غیرمشروع است. بدیهی است از این طریق، ضمن آگاهی مهمان از شیوه ارائه خدمات و پذیرایی، در انتخاب هتل مورد نظر خود آزادانه تصمیم خواهد گرفت. برای مثال به جای مشروبات الکلی می‌توان نوشیدنی‌های گیاهی شفابخش و نوشیدنی‌های سنتی را جایگزین، و آن‌ها را اطلاع‌رسانی و عرضه کرد. نگارنده بر این باور است تبلیغ خوردنی‌ها و آشامیدنی‌های حلال و نیز شفابخش به عنوان یکی از مزیت‌های نسبی اماکن اقامتی مسلمانان برای همه مهمانان، به‌ویژه مهمانان غیرمسلمان جذاب‌تر بوده، با انگیزه‌ای مضاعف تجربه چنین نوشیدنی‌هایی را دنبال خواهند کرد.

بنابراین به نظر می‌‌رسد راه حل اساسی برای مقابله با این مشکل و فروع آن، اطلاع‌رسانی بموقع، دقیق و کامل به مهمانان و فراهم آوردن امکان لازم برای تصمیم‌گیری آزادانه توأم با آگاهی برای آن‌هاست.

۴. محدودیت در ارائه خدماتی جهت رفع غریزه جنسی

ارائه انواع خدمات مورد نیاز مهمانان، اگر از نظر شرع مقدس وجاهت داشته باشد، بی‌گمان مطلوب و ارزشمند و البته از فضیلت برخوردار است و میزبان می‌تواند به پاداش الهی نیز امیدوار باشد. برآورده ساختن نیاز مهمانان و ارائه خدمات به آنان در هتل به اندازه‌ای مهم است که برخی از صاحب‌نظران در تعریف جهانگردی تصریح کرده‌اند:

۰.«جهانگردی را می‌توان به عنوان علم، هنر و تجارت جذب و حمل گردشگر، اسكان، مراقبت و تأمین نیازها و خواست‌های


در آمدی بر اخلاق هتلداری بر اساس آموزه های اسلامی
220

تصاویر بسیار زیبا از هتل و امکانات آن و محیط پیرامونی‌اش ارائه می‌کنند که هر بیننده‌ای را بهت‌زده می‌کند؛ اما وقتی مسافر به آنجا سفر می‌کند، تفاوت زیادی بین آن تصاویر با واقعیت مشاهده می‌کند. این گونه عملکرد قطعاً از مصادیق غش و فریب بوده، عملی غیراخلاقی از سوی هتلداران به شمار می‌آید.

اما گاه ارائه نکردن خدمات به دلیل مجاز نبودن آن از نظر شرعی بوده است. برای مثال سرو مشروبات الکلی، خوردنی‌های حرام و نجس، و نیز ارائه خدمات غیرمجاز مانند استخر و سونای مختلط، در هتلداری اسلامی، از نظر شرعی جایز نیست. این امر بدان معناست که حتی اگرچه هتل در ارائه خدمات و انواع پذیرایی‌های یادشده توانمند باشد، بر اساس وظیفه شرعی مجاز نیست به مهمان خود اینگونه خدمات ارائه کند. بدیهی است در چنین شرایطی نیز اطلاع‌رسانی مناسب و بموقع به مهمان برطرف‌کننده مشکل خواهد بود و از این طریق حقی از مهمان یا مسافر ضایع نخواهد شد. مؤلف کتاب اصول مشتری‌مداری می‌نویسد:

۰.«ما در پایان عصر تبلیغات و آغاز عصر اطلاع‌رسانی هستیم. این موضوع به این معناست که اطلاع‌رسانی اهمیتی به‌مراتب بیشتر از تبلیغات پیدا کرده است... مشتری دوست دارد و حق دارد بداند که کالا یا خدماتی که قرار است دریافت کند، چه برتری یا فرقی با کالا یا خدمات مشابه دارد».

در این میان راهکار مقابله با کم شدن انگیزه جهانگردان برای سفر به مناطق اسلامی، جایگزین کردن برخی خدمات اختصاصی به جای

  • نام منبع :
    در آمدی بر اخلاق هتلداری بر اساس آموزه های اسلامی
    تعداد جلد :
    1
    ناشر :
    انتشارات دارالحدیث
    محل نشر :
    قم
    تاریخ انتشار :
    01/01/1396
    نوبت چاپ :
    اول
تعداد بازدید : 8733
صفحه از 248
پرینت  ارسال به