219
در آمدی بر اخلاق هتلداری بر اساس آموزه های اسلامی

یعنی هتلی که درجه‌اش متناسب با کلاسی که به آن داده شده نیست، به طور خودکار سطوح قیمت‌گذاری خدماتش تنزل می‌یابد و امکان جفا در حق مهمان بسیار زیاد است. ثانیاً اگرچه مبلغی اضافه دریافت نشود، اما مهمانی که به او آگاهی لازم و صحیح درباره هتلی که برای اقامت برگزیده داده نشده، درحقیقت فریب خورده است. بر این اساس به نظر می‌رسد راهکار برخورد اخلاقی با این مشکل اطلاع‌رسانی مناسب و دقیق به مهمان در بدو ورود یا هنگام برقراری اولین ارتباط برای اخذ اتاق یا رزرو آن است. اطلاع‌رسانی صحیح موجب خواهد شد تا مهمان در تصمیم‌گیری‌اش درباره اقامت در هتل یا انتخاب هتلی دیگر و یا حتی انصراف از سفر، از آگاهی و آزادی عملِ لازم برخوردار باشد تا هیچ‌گاه احساس زیان یا فریب نداشته باشد.

حالت دوم وقتی است که علی‌رغم وجود امکان ارائه خدمات و پذیرایی متناسب با درجه تعیین‌شده برای هتل، به صورت تعمدی از سوی کارگزاران هتل، برخی خدمات ارائه نشود. گرچه برای این امر ادلّه گوناگونی می‌توان در نظر گرفت، این فرض، خود از دو حال خارج نیست: گاه کوتاهی، اهمال، کم‌فروشی و امثال آن دلیل عدم ارائه خدمات و پذیرایی متناسب با درجه هتل است. روشن است که این‌گونه دلیل مجوزی برای عدم ارائه خدمات و پذیرایی نیست و بی‌شک هتلدار به مهمان خود مدیون خواهد بود. از‌این‌رو علاوه بر پرداخت مبالغ اضافی دریافت‌شده، جلب رضایت مهمان نیز برای میزبان ضروری به شمار می‌آید. برای مثال امروزه در محیط مجازی و پایگاه‌های الکترونیکی


در آمدی بر اخلاق هتلداری بر اساس آموزه های اسلامی
218

اجازه پذیرایی از مهمانان با خوردنی‌ها و نوشیدنی‌های حرام و یا فراهم آوردن مکان‌های تفریحی مختلط را نمی‌دهد. این واقعیت ممکن است رغبت گردشگران را به عزیمت به کشور اسلامی کاهش داده، آن کشور اسلامی را از مواهب مادی این صنعت محروم سازد. اما این امر موجب نمی‌شود تا مجوز ارائه اینگونه خدمات صادر گردد و یا اطلاع‌رسانی مناسب و شفاف به متقاضیان عزیمت و سفر به منطقه اسلامی صورت نگیرد.

فارغ از وجود این نوع محدودیت برای ارائه خدمات به مهمانان، عدم پذیرایی از مهمان مطابق با آنچه در استانداردهای رسمی تبیین و تعیین شده است، از دو حال خارج نیست:

نخست آنکه علی‌رغم درجه تعیین‌شده برای هتل از سوی نهادهای رسمی، امکان ارائه خدمت و پذیرایی متناسب با آن درجه فعلاً وجود نداشته، تحقق آن برای هتل مقدور نیست. بدیهی است در این صورت اگر اطلاع‌رسانی به مهمانان به‌درستی صورت نگرفته باشد، مصداق غش و فریب خواهد بود و دریافت مبالغی مطابق با خدماتی که ارائه آن ممکن نیست، ستم در حق مهمان بوده، با موازین اخلاقی و شرعی مطابقت ندارد.

شاید گمان شود که برای رفع این مشکل کافی است هزینه‌های اضافی دیافت نشود و فقط هزینه‌های خدماتی که ارائه می‌شود دریافت شود؛ اما به نظر می‌رسد حتی اگر مبلغ اضافی از مهمان اخذ نشود، باز هم نسبت به مهمان ستم شده است؛ زیرا اولاً برخی امور قابل ارائه نیست.

  • نام منبع :
    در آمدی بر اخلاق هتلداری بر اساس آموزه های اسلامی
    تعداد جلد :
    1
    ناشر :
    انتشارات دارالحدیث
    محل نشر :
    قم
    تاریخ انتشار :
    01/01/1396
    نوبت چاپ :
    اول
تعداد بازدید : 8739
صفحه از 248
پرینت  ارسال به