۳۴۰۹.كنز العمّالـ به نقل از عبد اللّه بن مسعود ـ : پيامبر صلى اللّه عليه و آله كعبه را طواف كرد. سپس دست بر آن نهاد و چنين دعا كرد : «خدايا ! خانه، خانه توست و ما، بندگان توييم و پيشانى [و اختيار ]ما، به دست توست و زير و رو شدن ما، در قبضه قدرت توست. اگر عذابمان كنى، به سبب گناهان ماست و اگر ما را ببخشايى، به سبب رحمت توست. حجّ خود را بر هر كس كه راه و توانى به سوى آن داشته باشد، واجب ساختى. پس تو را ستايش، كه براى ما اين راه [و توان] را قرار دادى. خدايا ! پاداشِ سپاسگزاران را به ما روزى كن».
۳۴۱۰.أخبار مكّة، ازرقىـ به نقل از سعيد بن مُسَيّب ـ : پيامبر صلى اللّه عليه و آله هنگام گذر از رُكن يَمانى، چنين گفت : «خدايا ! به تو پناه مىبرم از كفر و خوارى و تنگدستى، و از جايگاههاى خوارى در دنيا و آخرت. «پروردگارا ! در دنيا به ما نيكى عطا كن ، و در آخرت هم به ما نيكى عطا كن و ما را از [كيفر ]آتش ، نگه بدار»».
مردى گفت : اى پيامبر خدا ! اگر شتابان باشم، چه ؟ [آيا باز اين دعا را بخوانم؟] .
پيامبر خدا صلى اللّه عليه و آله فرمود : «[آرى،] حتّى اگر شتابانتر از برق ابرها باشى !».
۳۴۱۱.مسند ابن حنبلـ به نقل از عبد اللّه بن سائب ـ : پيامبر صلى اللّه عليه و آله را ديدم كه ميان رُكن يَمانى و حجر الأسود قرائت مىكرد : «خدايا ! در دنيا به ما نيكى عطا كن ، و در آخرت هم به ما نيكى عطا كن و ما را از [كيفر] آتش، نگه بدار».
۷ / ۱۳
لمس و بوسيدن دو ركن كعبه
۳۴۱۲.امام باقر عليه السلام : پيامبر خدا صلى اللّه عليه و آله جز رُكن حجر الأسود و رُكن يَمانى را لمس نمىكرد. سپس اين دو رُكن را مىبوسيد و صورت بر آنها مىگذاشت. پدرم را نيز ديدم كه چنين مىكرد.