۳۴۰۶.المستدرك على الصحيحينـ به نقل از جابر [بن عبد اللّه] ـ : روز بر آمده بود كه وارد مكّه شديم. پيامبر صلى اللّه عليه و آله كنار درِ مسجد آمد. شترش را خواباند و سپس وارد مسجد شد. از حجر الأسود آغاز كرد و بر آن دست كشيد و چشمانش پُر از اشك شد. سپس سه دور ، هَروَلهكنان، و چهار دور ، معمولى طواف كرد، تا فارغ شد. پس از فراغت، حجر الأسود را بوسيد، دستانش را بر آن نهاد و سپس دستانش را به صورتش كشيد.
۳۴۰۷.صحيح مسلمـ به نقل از ابو طُفَيل ـ : به ابن عبّاس گفتم : به نظر تو ، اين تند رفتن (هَروَله كردن) در سه دور طواف و راه رفتنِ معمولى در چهار دور، مستحب و سنّت است ؟ قوم تو مىپندارند كه سنّت است.
گفت : هم راست گفتهاند و هم دروغ گفتهاند.
گفتم : چه طور، هم راست گفتهاند و هم دروغ ؟
گفت : پيامبر صلى اللّه عليه و آله وارد مكّه شد. مشركان گفتند : «محمّد و يارانش، از لاغرى [و ناتوانى ]نمىتوانند كعبه را طواف كنند !» و حسد مىورزيدند. اين بود كه پيامبر صلى اللّه عليه و آله به يارانش فرمان داد كه سه دور را تند و هرولهكنان بروند و چهار دور را راه بروند.
۷ / ۱۲
دعاهاى پيامبر صلى اللّه عليه و آله هنگام طواف
۳۴۰۸.ابو الحسن عليه السلام : پيامبر خدا صلى اللّه عليه و آله كعبه را طواف كرد و هنگامى كه به رُكن يَمانى رسيد، سرش را به سوى كعبه بلند كرد و گفت : «ستايش، خدايى را كه تو را شرافت و عظمت بخشيد و ستايش ، خدايى را كه مرا به پيامبرى برانگيخت و على را امام قرار داد. خدايا ! بهترين بندگانت را به سوى او (على عليه السلام ) رهنمون باش و او را از بندگانِ بد خويش، دور بدار».