۳۱۶۹.صحيح البخارىـ به نقل از اَنَس ـ : پيامبر صلى اللّه عليه و آله هنگامى كه خورشيد [از نيمه آسمان به سوى مغرب] ميل مىكرد، نماز جمعه را مىخواند.
۳۱۷۰.صحيح مسلمـ به نقل از ابن عبّاس ـ : پيامبر صلى اللّه عليه و آله در نماز جمعه، سوره جمعه و منافقون را مىخواند.
ر . ك : ج ۱ ص ۱۸۷ (نمونههايى از آنچه «سنّت پيامبر خدا صلى اللّه عليه و آله » شمرده شده است / در نماز جمعه)
و فرهنگنامه جمعه : ص۲۷۷ (قرائت دو ركعت و بلند خواندن آنها).
۲ / ۳۷
نماز پيامبر صلى اللّه عليه و آله در روز اوّل محرّم
۳۱۷۱.الإقبالـ به نقل از محمّد بن فضيل صيرفى، از امام رضا عليه السلام ،از پدرانش عليهمالسلام ـ : پيامبر خدا صلى اللّه عليه و آله در نخستين روز محرّم، دو ركعت نماز مىخواند.
۲ / ۳۸
نماز ويژه پيامبر صلى اللّه عليه و آله
۳۱۷۲.جمال الاُسبوعـ به نقل از هشام ـ : از امام رضا عليه السلام در باره نماز جعفر [طيّار] پرسيدم . فرمود : «چرا از نماز پيامبر صلى اللّه عليه و آله نمىپرسى ؟ شايد كه پيامبر خدا صلى اللّه عليه و آله هيچ گاه نماز جعفر را نخوانده باشد و جعفر هم نماز پيامبر صلى اللّه عليه و آله را نخوانده باشد» . گفتم : آن را به من بياموز. فرمود :
«دو ركعت نماز مىخوانى و در هر ركعت ، سوره حمد و پانزده مرتبه سوره قدر را مىخوانى و به ركوع مىروى و سوره قدر را پانزده مرتبه مىخوانى و چون از ركوع برخاستى و صاف ايستادى، [آن را] پانزده مرتبه مىخوانى و چون به سجده رفتى، پانزده مرتبه مىخوانى و پانزده مرتبه هم هنگامى كه سرت را از سجده برداشتى و پانزده مرتبه هم در سجده دوم و پانزده مرتبه هم پيش از آن كه براى ركعت ديگر برخيزى . سپس براى ركعت دوم بر مىخيزى و همانها را مىكنى كه در ركعت نخست انجام دادى. آن گاه نماز را به پايان مىبرى، در حالى كه ميان تو و خداى متعال، گناهى نمانده، مگر آن برايت آمرزيده شده است و هر چه بخواهى، به تو داده مىشود» .