۱۳۰۶.تحف العقول - به نقل از كميل بن زياد - : از امير مؤمنان عليه السلام پرسيدم: پايههاى اسلام چيستند؟
فرمود: «پايههاى اسلام ، هفت تايند...» تا آن كه فرمود: «و سوم ، تلاوت قرآن ، آن گونه كه بايسته است» .۱
۱۳۰۷.امام حسن عليه السلام: كسانى كه پيش از شما بودند ، قرآن را پيامهايى از جانب پروردگارشان مىدانستند . از اين رو ، شبها در آنها مىانديشيدند و روزها آنها را به كار مىبستند .
۱۳۰۸.امام زين العابدين عليه السلام: آيههاى قرآن، گنجينههايى هستند . هر گاه كه درِ گنجينهاى گشوده شد ، شايسته است كه به آنچه در آن است ، بنگرى .
۱۳۰۹.امام صادق عليه السلام - از دعاى ايشان ، هنگامى كه قرآن را در دست راست خويش مىگرفت و پيش از آن كه شروع به خواندن كند - : به نام خدا. بار خدايا! من گواهى مىدهم كه اين ، كتاب توست كه از جانب تو بر فرستادهات محمّد بن عبد اللَّه صلى اللَّه عليه و آله نازل شده است، و كتاب توست كه از زبان پيامبرت بازگو شده است... .
بار خدايا ! پس نگاه كردن من به آن را عبادت ، و خواندنم را [توأم با ]انديشيدن ، و انديشيدنم [ در آن ]را همراه با درس آموختن ، قرار ده و مرا از كسانى قرار ده كه از اندرزهاى روشن تو در آن ، پند مىگيرند و از نافرمانى تو دورى مىكنند، و هنگامى كه كتاب تو را مىخوانم ، بر دل و بر گوشم مُهر مزن و بر ديدهام پرده ميفكن و قرائتم را قرائتى بدون تدبّر قرار مده ؛ بلكه مرا چنان قرار ده كه در آيات و احكام آن ، تدبّر كنم و به قوانين دينت چنگ زنم، و نگاه كردنم به قرآن را غفلتآميز، و خواندنم را خواندنى شتابزده قرار مده، كه تو رئوف و مهربانى.
۱۳۱۰.عيون أخبار الرضا عليه السلام - به نقل از ابراهيم بن عبّاس - : هرگز نديدم كه از امام رضا عليه السلام سؤالى شود ، مگر اين كه پاسخ آن را مىدانست... و تمام سخنانش و پاسخهايش و مثالهايش برگرفته از قرآن بود. ايشان هر سه روزى ، قرآن را ختم مىكرد و مىفرمود: «اگر مىخواستم كه آن را در كمتر از سه روز ختم كنم، ختم مىكردم ؛ امّا من هرگز بر آيهاى نمىگذرم ، مگر اين كه در آن ، و اين كه در باره چه چيزى نازل شده و در چه زمانى [نازل شده] ، مىانديشم . از اين رو، در هر سه روز ، ختم مىكنم» .