كردن سيره در فضا و مكان امروزين است. رفتار معصوم عليهالسلام مطابق با شرايط جامعه و فضاى دوره خويش، شكل گرفته و مطابق با آن شرايط، تحليل مىشود و در صورتى كه فضا، زمان، مكان، فرهنگ، ويژگىهاى محيطى و... تغيير كند، لازم است مطابق با فضاى جديد بازتعريف و روزآمد شود.
روزآمد كردن سيره تنها با استفاده از ملاكها و معيارها امكانپذير است و با تكيه بر ظاهر متون و رفتار، پديد نمىآيد.
نمونه روزآمدسازى را مىتوان در اصل «اتقان و استحكام» در كار برشمرد كه اگر چه در رفتار پيامبر صلىاللهعليهوآله در مورد ساختن قبر صادر شده است، ولى نمونهها و مصاديق فراوان آن در دوره معاصر در صنعت، تكنولوژى، آموزش، پژوهش، مديريت و... نمود مىيابد.
نمونه ديگر، در حكومتدارى پيامبر صلىاللهعليهوآله بروز مىيابد. ايشان در دوره حكمرانى بر مدينه، در جامعهاى كوچك و ساده با ويژگىهاى ابتدايى جامعه مدنى و با وظايف اندك حكومت نسبت به مردمان مواجه بود كه رابطه خصوصى هر فرد را با پيامبر صلىاللهعليهوآله به سادگى ممكن مىساخت. مردمان مدينه به سادگى به پيامبر صلىاللهعليهوآله دسترس مستقيم داشتند و مشكلات شخصى و عمومى خويش را با ايشان در ميان مىنهادند ؛ امّا حكومت و حكومتدارى در دوره معاصر، تفاوتهاى اساسى با دوره ايشان دارد.
امروزه حكومت، وظايفى بسيار فراتر از آن دوران نسبت به مردمان دارد و با پيچيدگىهاى جامعه در نظام جهانى رو به روست. در اين فضا آيا مىتوان تصوّر كرد كه رهبر، رئيس جمهور، وزرا و حتّى مراجع تقليد، هميشه و در همه جا، در دسترس همه مردمان باشند و پرسشهاى آنان را پاسخ گويند و مشكلات شخصى آنان را برطرف نمايند ؟
اين تصوّر در جامعه پيچيده و گسترده امروزين، صحيح نيست، اگرچه روح حاكم بر رفتار پيامبر صلىاللهعليهوآله مىبايد مورد توجّه قرار گيرد ؛ يعنى امكان ارتباط ساده و آسان با حاكم و نظام حكومتى مىبايد به گونهاى تعريف شود كه افراد جامعه به سادگى نظرات خود را به مسئولان حكومت منتقل كنند.