13
گزیده سیره پیامبر خاتم صلّی الله علیه و آله

سپاس و قدردانى

از همه كسانى كه در استخراج و جمع‌آورى متن، ترجمه، نگارش تحليل، نقد و آماده‌سازى نهايى متن اصلى و گزيده سيره پيامبر خاتم صلى‌الله‌عليه‌و‌آله همكارى داشته‌اند۱ صميمانه سپاس‌گزارم، و براى همه آنان، از خداوند منان، پاداشى در خور فضل و كرامتش مسئلت دارم و از او مى‌خواهم به ما و همه مسلمانان توفيق پيروى از سيره اخلاقى و عملى خاتم پيامبران را عنايت فرمايد.

تذكّر مهم

در پايان، توجه خوانندگان به يك تذكر جلب مى‌كنم.

يكى از آداب مهمّ نقل حديث، چگونگى نسبت دادن گزارش‌هاى مربوط به گفتار و يا كردار پيامبر صلى‌الله‌عليه‌و‌آله و اهل بيت عليهم‌السلام به آنها است. كلينى رحمه‌الله از امام على عليه‌السلام روايت كرده است كه:

إذا حَدَّثتُم بِحَديثٍ فَأسِندوهُ إلَى الَّذى حَدَّثَكُم؛ فَإِن كانَ حَقّا فَلَكُم وَ إِن كانَ كَذِبا فَعَلَيهِ.۲

هنگامى كه حديثى را نقل مى‌كنيد، آن را به كسى كه آن را روايت نموده، نسبت دهيد، كه اگر درست باشد، به سود شماست و اگر دروغ باشد، به زيان او (راوى) است.

بنا بر اين، براى رعايت احتياط، توصيه اكيد داريم كسانى كه مى‌خواهند از اين كتاب يا ساير كتاب‌هاى حديثى و يا تاريخى، گزارشى نقل كنند، آن را مستقيما به پيامبر صلى‌الله‌عليه‌و‌آله و اهل بيت عليهم‌السلام نسبت ندهند ؛ بلكه حديث را از طريق راوى و يا منبعى كه آن را روايت كرده است، به آنان منسوب نمايند. براى نمونه، نگويند: «پيامبر صلى‌الله‌عليه‌و‌آله چنين فرمود يا چنين رفتارى را انجام داد» ؛ بلكه بگويند: «فلان كتاب، چنين روايت كرده است» و يا بگويند: «از پيامبر صلى‌الله‌عليه‌و‌آله چنين روايت شده است».

ربّنا تقبّل منّا إنّك أنت السّميع العليم

محمّدى رى‌شهرى

۲۴ / ۱۰ / ۱۳۹۵

چهاردهم ربيع الثانى ۱۴۳۸

1.. نام كسانى كه در نگارش سيره پيامبر خاتم نقش مؤثرى داشتند در مقدمه متن كتاب آمده است .

2.. الكافى: ج ۱ ص ۵۲ ح ۷.


گزیده سیره پیامبر خاتم صلّی الله علیه و آله
12

پيامبر صلى‌الله‌عليه‌و‌آله از خود آغاز كرد و سبك زندگى خود را به صورت الگويى كامل و بى‌نقص در پيش ديد كسانى قرار داد كه از زندگى نه زندگى، بلكه سعادت جاويد را مى‌طلبند. از اين رو، سبك زندگى پيامبر صلى‌الله‌عليه‌و‌آله، بهترين الگوى عملى براى دستيابى به زندگى مطلوب اسلامى است.

سيره پيامبر خاتم صلى‌الله‌عليه‌و‌آله

نگارش سيره پيامبر خاتم صلى‌الله‌عليه‌و‌آله در سال ۱۳۸۵ شمسى كه مزين به نام پيامبر اعظم صلى‌الله‌عليه‌و‌آله توسط اين جانب و با همكارى پژوهشگران پژوهشكده علوم و معارف حديث آغاز شد و پس از هشت سال به نتيجه رسيد.

اين مجموعه را مى‌توان جامع‌ترين نوشتار جهت ارائه بهترين الگوى رفتارى مبتنى بر ارزش‌هاى اسلامى و انسانى ناميد.

سيره پيامبر خاتم صلى‌الله‌عليه‌و‌آله هفت جلد و حدود چهار هزار صفحه، در بردارند ۴۶۶۵ حديث و متن تاريخى و ۵۱ بيان و تحليل است.

گزيده «سيره پيامبر خاتم صلى‌الله‌عليه‌و‌آله»

به منظور بهره‌گيرى همگان از اين مجموعه، لازم بود گزيده‌اى از آن تقديم علاقه‌مندان گردد. توفيق اين اقدام ارزشمند همانند شمارى ديگر از نگارش‌هاى اين قلم، نصيب فاضل عزيز و ارجمند، جناب آقاى مرتضى خوش‌نصيب شد، معيارهاى گزيده‌گيرى از كتاب سيره پيامبر خاتم صلى‌الله‌عليه‌و‌آله اينگونه بود:

۱. تمام بخش‌هاى دهگانه سيره پيامبر خاتم صلى‌الله‌عليه‌و‌آله و حدود ۹۰ در صد فصل‌ها و ۷۰ در صد عنوان‌هاى فرعى و شمارى از تحليل‌ها و مقالاتِ آن، در اين گزيده، آورده شده است. از اين رو، مى‌توان اطمينان داد كه اين گزيده، جامعيّت لازم را داراست.

۲. آنچه بيش از همه تلخيص گرديده، روايات و گزارش‌هاى متنوّع با موضوع مشابه‌اند كه ذيل فصل‌هاى كتاب اصلى، گرد آمده‌اند.

۳. جامع‌ترين و گوياترين متن‌ها، از منابع معتبرتر، در ذيل هر عنوان، انتخاب گرديده است.

۴. بيشتر توضيحات درج‌شده در پانوشت‌ها، حذف شده است.

۵. در پانوشت هر متن، به ذكر حدّ اكثر دو منبعِ داراى اعتبار بيشتر، بسنده شده است.

  • نام منبع :
    گزیده سیره پیامبر خاتم صلّی الله علیه و آله
    سایر پدیدآورندگان :
    جمعي از پژوهشگران، عبدالهادي مسعودي (مترجم)
    تعداد جلد :
    1
    ناشر :
    اتشارات دارالحدیث
    محل نشر :
    قم
    تاریخ انتشار :
    01/01/1396
    نوبت چاپ :
    اول
تعداد بازدید : 20966
صفحه از 868
پرینت  ارسال به