ممکن است حتی بر آگاهی از رویدادهایی که افراد بسیاری شاهد آن بودهاند، سرپوش گذارده شود، و چنین شرایطی در مورد انتصاب علی [علیه السلام] وجود داشت.
بیانی گویا از موضع شیعه در مورد این موضوع را خزّاز رازی (که در نیمه دوم قرن چهارم قمری/ دهم میلادی در اوج شهرت بود) در کتابش، کفایة الأثر فی النصوص علی الأئمة الإثنی عشر، آورده است.
به نظر خزّاز، اصولاً انکار یا تکذیب گزارشهای مربوط به رویدادی با شاهدان فراوان که طی قرنها در احادیثی با سلسهسندهای متعدد (متواتر) آمده، ممکن نیست؛۱ هر تلاشی برای چنین تکذیبی برملا شده، و شاهدان رویداد مورد بحث، آن را ردّ خواهند کرد. در عین حال، اگر کسی باورهایی دروغین (شُبَه؛ مفرد آن: شُبهَة) را در اذهان افراد حاضر در آنجا بیفکند، ممکن است خاطره چنین رویدادی محو گردد. این، زمانی اتفاق میافتد که افرادی که میخواهند این شبهات را ایجاد کنند، به مردم بگویند که معنی آنچه که [در آن رویداد] شنیدهاند، با آنچه که ابتدا گمان میکردهاند، تفاوت دارد؛ چنین افرادی استدلال میکنند که تفسیر صحیح آنچه که مردم شنیدهاند را میدانند و هشدار میدهند که امتناع از پذیرش این تفسیر به نابودی ایمان میانجامد. در این هنگام، مردم اندکاندک به شهادت شعور خود شک کرده و خود را متقاعد میکنند که آن رویداد هرگز آنگونه که در ابتدا فکر میکردند، اتفاق نیفتاده است. با گذر زمان، بر آگاهی از این رویداد