متذکر میشود. در ادامه، او نظریات کلامی حلّی را بیان کرده و رابطهای میان آنها و دیدگاههای کلامی معتزله و به خصوص ابوالحسین بصری برقرار کرده و در انتها فهرست الفبایی آثار علامه حلّی را ذکر میکند.
در مقاله «پیامبران و اجداد در احادیث نخستین شیعه» نیز با مسأله جانشینی و انتقال آن به امام علی علیه السلام از طریق وراثت و وصایت براساس دیدگاه شیعه روبهرو هستیم. روبین در این مقاله سعی دارد با مبنا قرار دادن اصل مؤاخات، حلول نور محمدی و وصیت همگانی در مسأله جانشینی، نگاه شیعی انتقال ولایت از پیامبر به امام علی علیه السلام را توضیح دهد. همچنین او با برقراری تناظر میان تعالیم شیعه در مسأله جانشینی با عقاید یهودی-مسیحی، شیعه را اولین گروهی میداند که چنین تعالیمی را وارد دنیای اسلام کردند.
«مراسم عزاداری رایج شیعی» از پیتر چلکوفسکی اما به توضیح مراسمهای عزاداری شیعه در مناطق مختلف از جمله ایران، عراق و دیگر کشورهای عرب، شبه قاره هند، قفقاز و آناتولی و حتی منطقه کارائیب، نمادپژوهی و معناشناسی هر یک میپردازد. چلکوفسکی با توضیح شکلهای مختلف عزاداری مانند نوحهخوانی، سینهزنی، زنجیرزنی، قمهزنی، شمایلبرداری و... تلاش میکند بر اساس نگاه خود معناشناسی هر یک را بررسی کند و بیان نماید که هر یک نماد چه چیزی است.
آخرین مقاله این دفتر به «آموزه تقیه در شیعه» اختصاص دارد و توسط شیعهپژوه معرف اسرائیلی، اتان کلبرگ نوشته شده است. او با تقسیم آموزه تقیه به تقیه احتیاطی و تقیه غیراحتیاطی و بیان شاهد مثالهایی از شکلهای مختلف آن در احادیث مکتب تشیع، دست به تبیین این نظریه و جوانب آن از نگاه شیعه میزند.
روند کار در این مجموعه بدین صورت بود که در ابتدا این مقالات توسط پژوهشگران این گروه ترجمه شد و سپس نقد آنها بر پایه تاریخ قطعی و قرآن و روایات انجام گرفت و نقاط ضعف و یا قوت هر یک مشخص گردید.