259
میدان‌های معنایی در کاربست قرآنی

خاتمه: مطالعات قرآنی ایزوتسو در جهان اسلام۱

ترجمهٔ سید محمد باقر برقعی مدرس

جهان اسلام در دوره‌ای با آثار ایزوتسو آشنا شد که بسیاری از رشته‌های علوم اسلامی با بحران روش‌‌شناسی روبه‌رو بودند. دوره‌ای که می‌توان از آن به دوره شکاف و رکود در رویکردهای زبان‌شناسان مسلمان به قرآن یاد کرد. رویکرد ایزوتسو تغییرات سریعی را در این حوزه ایجاد کرد. تقریباً بلافاصله آثار او درباره قرآن به کتاب‌های درسی در دانشگاه‌های الهیات تبدیل شدند. آثاری مرتبط با تحلیل معناشناختی مفاهیم قرآنی مختلف ایجاد و دوره‌های جدیدی مختص معناشناسی - هم در سطح کارشناسی و هم در سطوح عالی - تأسیس شد؛ زیرا ایزوتسو با پیشینه‌ای غیر مرتبط با جهان یهودی - مسیحی می‌نوشت و به نظر می‌رسد دارای جهانی مفهومی است که برخی مسائل کلاسیک مطرح شده از

1.ین مقاله ترجمه بخشی از مقاله‌ای با عنوان «مطالعات قرآنی ایزوتسو در جهان اسلام» نوشتهٔ اسماعیل البیرق است. مشخصات کتاب‌شناختی اصلِ مقاله به شرح زیر است:
Albayrak, İsmail, The Reception of Toshihiko Izutsu's Qur'anic Studies in the Muslim World: With Special Reference to Turkish Qur'anic Scholarship,Journal of Qur'anic Studies. Vol. ۱۴, P ۷۳-۱۰۶. ۲۰۱۲. DOI ۱۰.۳۳۶۶/jqs.۲۰۱۲.۰۰۳۸.


میدان‌های معنایی در کاربست قرآنی
258

۱۵. مهدی‌زاده، حسین، «درآمدی بر معناشناسی عقل در تعبیر دینی»، مجله معرفت، شماره ۷۴، بهمن ۱۳۸۲ش.

۱۶. صادقی، هادی و نصرتی، شعبان، «در آمدی بر معناشناسی جهل در قرآن با روش همزمانی»، مجله قرآن و مطالعات زبان‌شناختی، شماره اول.

۱۷. کلینی، محمد بن یعقوب، الکافی، تصحیح: علی اکبر غفاری، تهران: دارالکتب الاسلامیه، ۱۳۶۳ش.

  • نام منبع :
    میدان‌های معنایی در کاربست قرآنی
    تعداد جلد :
    1
    ناشر :
    انتشارات دارالحدیث
    محل نشر :
    قم
    تاریخ انتشار :
    1396
    نوبت چاپ :
    اول
تعداد بازدید : 6283
صفحه از 296
پرینت  ارسال به