حدیث مباحث کاربردیتر از این روش معناشناسانه است. منابع دیگر نیز بهصورت مستقل به این بحث نپرداخته و دانشجویان - چه در تشخیص چیستی میدانهای معنایی و چه قواعد کاربردی آن - با مشکل روبهرو بودند. از اینرو، با درخواست پی در پی دانشجویان بر آن شدیم تا کتابی با عنوان میدانهای معنایی در کاربست قرآنی تدوین کنیم.
این اثر در دو بخش «مباحث نظری» و «مباحث کاربردی» تنظیم شده است. در بخش مباحث نظری به تبیین و توضیح مبانی این رویکرد در مطالعات قرآنی و بیان قواعد و تکنیکهای کاربردی روش معناشناسی میدانهای معنایی و نقدهای طرحشده پرداخته و در بخش کاربردی، نمونههایی در بهکارگیری این روش ارائه دادهایم.
لازم است در اینجا از تلاش تمامی اساتید و محققانی که ما را در به سرانجام رساندن این اثر یاری کردهاند، تشکر کنیم؛ بهویژه از ریاست محترم مؤسسه علمی فرهنگی دارالحدیث حضرت آیةاللّه محمد محمدی ریشهری که اهتمام ویژهای به پژوهشهای نو در مطالعات قرآن و حدیث دارند تشکر وافر داریم. از اساتید بزرگوار حجتالاسلام والمسلمین محمدتقی سبحانی و حجتالاسلام والمسلمین دکتر قائمینیا و حجتالاسلام والمسلمین دکتر برنجکار که با حمایتها و راهنماییهای خود بر غنای این اثر افزودند و از معاونین محترم پژوهشکده کلام اهل بیت علیهم السلام آقایان سیدهادی سید وکیلی، عطاءاللّه جباری و اکبر اقوام کرباسی که هر یک سهمی در به سامان رسیدن این اثر داشتهاند و همچنین از پژوهشگرانی که در گروه مبانی معرفتی دانش کلام با ما همفکری داشتهاند آقایان سید مهدی میرزا بابایی و رسول احمدی و دوستان دیگری که از تلاشهای علمی آنان بهره بردیم آقایان سیدمحمدباقر برقعی مدرس و غلام محمد شریعتی و خانم زهرا علیمردانی قدردانی و تشکر میکنیم.
شعبان نصرتی و محمّد رکّعی