اميرالمؤمنين علی نوشته ابنالمغازلی۱ نقل شده است. شاهد قویتر آنکه ابنبطریق (م ۶۰۰ ق) ابتدا طریق خود به دو کتاب فضائل الصحابه و مناقب اميرالمؤمنين علی را مطرح و با همان سند مندرج در فضائل الصحابه و مناقب حدیث فوق را نقل کرده است.۲ بدین ترتیب، این حدیث یک حدیث شیعی نیست تا بتوان بر اساس رجال شیعه درباره آن داوری کرد. در فرض داوری نیز چارهای جز حکم به ضعف آن نیست؛ چراکه تمام رجال سند این روایت، به استثنای سلمان و زاذان، عامی مذهباند و در کتب رجال شیعه معرفی نشدهاند.
نتیجه: روایت به لحاظ سند ضعیف است.
از نظر رجال سنّی نیز این حدیث فاقد اعتبار است. سند این حدیث در مسند احمد، که قدیمیترین منبع سنّی این حدیث است، به قرار ذیل است: الْحَسَنُ > أَحْمَدُ بْنُالْمِقْدَامِ الْعِجْلِيُّ > الْفُضَيْلُ بْنُعِيَاضٍ > ثَوْرُ بْنُيَزِيدَ > خَالِدِ بْنِمَعْدَانَ > زَاذَانَ > سَلْمَانَ. تمام رجال واقع در سند این روایت دارای توثیقاند، مگر راوی اخیر یعنی الحسن که همان الحسن بنعلی بنزکریا ابوسعید العدوی است. این راوی در رجال اهل تسنن متهم به وضع و کذب شده است.
حدیث بیست و ششم
متن: «إِنَّ اللّه عَزَّوَجَلَّ أَوْحَى إِلَيَّ لَيْلَةَ أُسْرِيَ بِي... يَا مُحَمَّدُ إِنِّي خَلَقْتُ عَلِيّاً وَ فَاطِمَةَ وَ الْحَسَنَ وَ الْحُسَيْنَ وَ الْأَئِمَّةَ مِنْ نُورٍ وَاحِدٍ...».
منبع: نعمانی، الغيبة، ص ۹۴.
سند: أَبُوالْحَارِثِ عَبْدُاللّه بْنُعَبْدِالْمَلِكِ بْنِسَهْلٍ الطَّبَرَانِيُّ > مُحَمَّدُ بْنُالْمُثَنَّى