الثاقب فی المناقب و منتجب الدین در الاربعون عن الاربعین که در فضائل اهلالبیت علیهم السلامنگاشتهاند، برای احادیث خلقت نوری جایی باز نکردهاند.
آنچه ما را به تأمل وامیدارد، این است که بهرغم تصریح برخی از عالمان ری به نفی عالم ذرّ، در هیچ کدام از آثارشان تصریح به نفی خلقت نوری اهلالبیت علیهم السلاموجود ندارد.
از این رو، شاید بتوان گفت که ایشان در این زمینه بیش از بغدادیان با دوگانگی و چالش علمی مواجه بودهاند؛ چراکه از طرفی تعداد روایات خلقت نوری اهلالبیت علیهم السلامکه ایشان در اختیار داشته و در کتب خود گنجاندهاند، بسیار بیشتر از روایات خلقت نوری است که عالمان بغداد در کتب خود آورده یا در طریق نقل آنها قرار داشتهاند و اوج مضمونی روایات مندرج در کتب مدرسه ری نیز بالاتر از روایات مدرسه بغداد است. از طرف دیگر، ایشان وارث متکلمان بغدادند که موضع صریحی در رد خلقت نوری اهلالبیت علیهم السلامو تأویل روایات آن داشتهاند. در پاسخ به این چالش، محدثانی نظیر ابنالمشهدی که اهتمام ویژهای به جمعآوری احادیث دالّ بر فضائل و مقامات عالی اهلالبیت علیهم السلامداشتند، برخلاف بغدادیان تمایلی به تأویل روایات خلقت نوری نداشتهاند و ترجیح میدادند تفسیر آنها را مسکوت بگذارند یا حتی آنها را به همان معنای ظاهریشان بپذیرند.