117
تدوین مداخلات روان‌شناختی مراحل و شیوه تدوین

فصل سوم: نگارش طرح‏نمای مداخله

بحث نگارش طرح‏نمای مداخله‏ای را می‏توان در دو محور مطرح کرد. محور نخست که جایگاه مقدمه‏ای دارد، پرداختن به شرایط پذیرش و خروج در طرح‏نمای مداخله‏ای است؛ و محور دوم، درباره تدوین چارچوب جلسات طرح‏نمای مداخله‏ای است که در ادامه به هر دو محور اشاره می‏شود.

الف - تعیین شرایط پذیرش و خروج

یکی از اقدامات مهم و لازم برای رسیدگی، قبل از پرداختن به ساختار طرح‏نمای مداخله‏ای، تعیین طرحی برای شرایط گزینش شرکت‏کنندگان/ بیماران و نیز شرایط قطع همکاری در طرح‏نمای مداخله‏ای است. به این منظور لازم است مؤلفه‏های ذیل مشخص شود:

 شرایط ورود به دوره اجرای طرح‏نمای مداخله: شرایط ورود بر اساس خصوصیاتی عمومی همچون سن، جنسیت، تأهل، میزان تحصیل، و نیز خصوصیاتی خاص طرح‏نمای مداخله‏ای موجود یعنی نوع مشکل/ توانمندی تنظیم می‏شود.

 شرایط خروج از دوره طرح‏نمای مداخله: تعیین اینکه تحت چه شرایطی و چگونه م.ش.۱ از دوره مداخله‏ای کنار گذاشته می‏شوند، همانند غیبت‏کردن تعداد خاصی در جلسات مداخله‏ای.

1.. مراجع/ مراجعان- شرکت‏کننده/ شرکت‏کنندگان


تدوین مداخلات روان‌شناختی مراحل و شیوه تدوین
116

(نیة)،۱ مشورت (استشاره)،۲ تأمل (تفکر)،۳ رهنمودجویی (استخاره)،۴ تصمیم‏گیری ارادی (عزم)،۵ بصیرت به هدف و مسیر (بصیرة)،۶‏ اعتماد تمام‏عیار به خداوند (التوکل علی اللّٰه)،۷ اقدام (عمل)،۸ یاری‏طلبی (استعانة)،۹ خودنظارت‏گری (مراقبة)۱۰ و خودارزیابی (محاسبة)۱۱ (نک.: همان). البته محققان می‏توانند پایه کار را مدل پیشنهادی این نوشتار قرار دهند و از مدل‏های دیگر در آن به تناسب نیاز در مراحل و فرآیندها استفاده کنند.

1.. intention

2.. consultation

3.. contemplation

4.. guidance-seeking

5.. wilful decision

6.. goal-and-route vision

7.. absolute trust in God

8.. action

9.. help-seeking

10.. self-monitoring

11.. self-evaluation

  • نام منبع :
    تدوین مداخلات روان‌شناختی مراحل و شیوه تدوین
    تعداد جلد :
    1
    ناشر :
    سازمان چاپ و نشر دارالحدیث
    محل نشر :
    قم
    تاریخ انتشار :
    1398
    نوبت چاپ :
    اول
    شمارگان :
    500
تعداد بازدید : 1892
صفحه از 192
پرینت  ارسال به