إلَيهِ... .۱
اى ابا محمّد! گويا نزول قائم به همراه خانوادهاش را در مسجد سهله نظاره مىكنم . ابو بصير گفت : آيا مسجد سهله ، محلّ اقامت ايشان است؟ امام فرمود: «آرى آن جا منزل حضرت ادريس است. هيچ پيامبرى مبعوث نگرديده جز اين كه در آن جا به نماز ايستاده است و هر كس در آن جا اقامت نمايد ، گويا در خيمه پيامبر خدا صلى اللّه عليه و آله اقامت نموده و هيچ مرد و زن مؤمنى يافت نمىگردد جز اين كه قلبش براى آن مكان مىتپد».
۳ . امام باقر عليه السلام فرمود:
وفيها يَكونُ قائِمُهُ وَالقُوّامُ مِن بَعدِهِ .۲
در آن مسجد ، قائم و قائمان بعد از وى سكنا دارند.
اين احاديث ، سبب شدهاند كه در طول قرون متمادى ، اين مكان ، مورد توجه بزرگان شيعه و عموم شيعيان قرار گيرد و نيز آن را نخستين مقام منسوب به قائم عليه السلام بدانند.
البته در منابع حديثى ، دليلى بر اين كه در اين مكان ، به عنوان نام مهدى عليه السلام عملى عبادى انجام شود و يا زمان خاصّى به ياد ايشان به اين مكان رفت و آمد شود ، وجود ندارد.
مهمترين عمل در مسجد سهله ، دو ركعت نماز تحيّت ميان نماز مغرب و عشاست .۳ گر چه مرسوم است كه شيعيان در شب چهارشنبه به آن مسجد مىروند ، وليكن در اين زمينه ، دليل دينى در دست نيست. البته سيّد ابن طاووس گفته است: اگر خواستى به مسجد سهله بروى ، آن را در ميان مغرب و عشاى شب چهارشنبه
1.قصص الأنبياء : ص ۸۰ ح ۶۳، المزار الكبير: ص ۱۳۵ ح ۷، بحار الأنوار: ج ۵۲ ص ۳۱۷ ح ۱۳ و ج ۱۰۰ ص ۴۳۵ ح ۳.
2.تهذيب الأحكام: ج ۶ ص ۳۱ ح ۵۷، المزار، مفيد: ص ۵ ح ۱، بحار الأنوار: ج ۱۰۰ ص ۴۴۰ ح ۱۷.
3.المزار، مفيد: ص ۲۶، تهذيب الأحكام: ج ۶ ص ۳۸.