پاسخ سؤالات و ابهامات خود را از طريق آنان از امام عليه السلام مىپرسيدند. مردم نيز براى پاسخگويى به پرسشهاى خود از شيوه متعارف مراجعه به عالمان استفاده مىكردند.
۵. قلمرو جغرافيايىِ نهاد وكالت
گستره جغرافيايىِ نهاد وكالت، به پراكندگى جمعيت شيعيان در نقاط متفاوت سرزمينهاى اسلامى، وابسته بود. مركز نهاد وكالت در بغداد مستقر بود و در نواحى عراق همچون: كوفه، مداين، واسط، بصره و نصيبين، نمايندگانى داشت. بيشترين فعّاليت وكيلان در نواحى ايران بود كه شهرهايى همچون: قم، آوه، همدان، رى، قزوين، كرمانشاه، آذربايجان، اهواز، خراسان (بيهق، سبزوار، مرو، بلخ، كابل، سمرقند و بخارا) وكيلان مستقل داشتند.
در شبه جزيره عربستان، از جمله: مدينه، مكّه و يمن نيز نهاد وكالت فعال بود. گفتنى است كه در دورههاى متفاوت، از نمايندگان متفاوت اين سرزمينها ياد شده است.
گزارشى از فعاليت نهاد وكالت در ساير سرزمينهاى اسلامى در دست نيست كه به علّت عدم حضور شيعيان و يا شمار اندك شيعيان در آن بلاد است.
اكنون به اختصار، نمايندگان متفاوت سرزمينهاى شيعهنشين را در دورههاى متفاوت ذكر مىكنيم . شهرهاى مدينه و مكّه به سبب آن كه از دوره آغازين وكالت، مركز فعاليت وكيلان بودهاند، مقدّم شده و سپس به مناطق مختلف عراق و آن گاه به مناطق ايران پرداختهايم .
ترتيب ذكر وكيلان نيز بر حسب تاريخمندى زمان وكالت آنهاست :