گاه، نامههاى شيعيان از طريق پيك سيّار، جمعآورى و به مركز نهاد وكالت (يعنى بغداد) منتقل مىشد.
شيوه نامهنگارى (مكاتبه) از دوره امام صادق عليه السلام آغاز شد و به مرور زمان، رواج يافت و در دوره غيبت صغرا به تنها شيوه ارتباط ميان امام و مردم تبديل شد. از اين رو، نسبت تعداد مكاتبات امامان عليهم السلام در مقايسه با مجموع احاديث آنان، به مرور زمان افزايش يافت و در دوره غيبت صغرا به بالاترين حد خود رسيد.
مهمترين حوزههاى انجام وظيفه نهاد وكالت را مىتوان اين گونه برشمرد:
۲ - ۱. اقتصادى
به سبب رفاه اقتصادىِ پديد آمده در جامعه ، واجبات مالىِ شيعيان در اين دوره فراوان شده بود. افزون بر آن، مواردى همچون: موقوفات، نذورات، صدقات، هدايا و تبرّعات نيز وجود داشت كه در مجموع، درآمد فراوانى محسوب مىشد.
از جهت ديگر، ناحيه امامت براى تأمين هزينه خود، رفع نياز نيازمندان شيعه، خانواده شهدا، هويتبخشى به نظام شيعه و... مخارج فراوانى داشت كه از طريق جمعآورى اموال به دست آمده، آن را تأمين مىكرد. نهاد وكالت، وظيفه جمعآورى اموال از مناطق مختلف را به عهده داشت و به دستور امام عليه السلام آنها را در موارد تعيين شده، هزينه مىكرد.
در نامه امام حسن عسكرى عليه السلام به شيعيان نيشابور آمده است:
هر فرد از شيعيان ما در آن ناحيه كه از انحراف به دور و طالب حق است، حقوق ما را به ابراهيم بن عبده بپردازد و او نيز به رازى [وكيل رى و سرپرست وكلاى شرق ايران ]يا به كسى كه او معيّن مىكند، تحويل دهد.۱
در توقيع صادره خطاب به نماينده امام عليه السلام در نيشابور، در باره تحويل اموال به