291
دانشنامه امام مهدی عجّل الله فرجه بر پایه قرآن ، حدیث و تاریخ جلد پنجم

خيابان‏هاى شلوغ، امروز خلوت است، تعجّب كردم. در همين فكر بودم كه ناگاه ديدم فردى از روبه رو مى آيد، نعلين مردانه‏اى در پا و نقابى بر چهره داشت. به محض اين كه خواستم سؤالى بكنم، مثل كسى كه برق او را گرفته باشد، خشكم زد.
در مقابلم ايستاد و هيچ حركتى نتوانستم بكنم. نقاب را تا بالاى ابرو بالا زد و وقتى چشمم به آن صورت زيبا افتاد، مكرر گفتم: ماشاءَ اللَّه، لا حَولَ وَلا قُوَّةَ اِلاّ بِاللَّه.
اين جمله را چند بار تكرار كردم و مبهوت جمال ايشان شدم. سپس نقاب را انداخت و من دوباره غوغاى جمعيت را ديدم.
يكى از منسوبين ما از ايشان پرسيد: چه درخواستى از خدا كرده بودى كه اين ماجرا برايت رخ داد؟
گفت: وقتى چشمم به كعبه افتاد، بى اختيار اين جمله بر زبانم جارى شد كه «اَللّهُمَّ أَرِنِى الطَّلعَةَ الرَّشيدَةَ، والغُرَّةَ الحَميدة...» .
آنگاه افزود: خيلى غصه خوردم كه اى كاش غير از «رؤيت»، «تكلّم» را هم خواسته بودم؛ چون در مرتبه اوّل كه چشم انسان به خانه كعبه مى‏افتد، هر آرزويى كه داشته باشد، اجابت مى‏شود.۱

۵ / ۱۳

امداد غيبى در راه جُحفه‏

آية اللَّه سيّد جواد علم الهدى ،۲ در مكه ، در جلسه‏اى فرمودند:

1.معروف است كه در اوّلين تشرف به حج ، وقتى كه چشم به خانه كعبه مى‏افتد، هر چه انسان از خداوند متعال بخواهد به او عنايت مى‏كند، اما سندى براى اين معنا يافت نشده است، البته در روايتى آمده كه يكى از مواطن اجابت دعا هنگام ديدن كعبه است (ر . ك : نهج الدعاء : ج ۱ ص ۳۵۵ ح ۵۸۰) .

2.حاج سيّد جواد علم الهدى، در سال ۱۳۰۹ش در مشهد به دنيا آمد. وى دروس مقدّمات و عالى خود را در مشهد و قم فرا گرفت. در كنار درس و بحث به تدريس دروى حوزوى نيز اشتغال داشت و به نمايندگى حضرت آية اللَّه گلپايگانى براى تبليغ به كشورهاى بسيارى از جمله: انگليس، سوريه، لبنان، فلسطين، عمان و مصر سفر كرد. شفاعت ، صهيونيسم بين الملل و انقلاب اسلامى، فلسفه حج و علوم قرآن از آثار اويند .


دانشنامه امام مهدی عجّل الله فرجه بر پایه قرآن ، حدیث و تاریخ جلد پنجم
290

گشتن تا دعا را از او بپرسم، هر چه گشتم فايده‏اى نداشت و آقا را نديدم. يك مرتبه يادم آمد كه آن آقا اسم مرا برد! افسوس خوردم و فهميدم كه او را نخواهم يافت.
تاكسى گرفتم و با بى بى زهرا به هتل برگشتيم. هم زمان با برگشتن ما آقاى رضوى هم با زائران برگشتند.

۵ / ۱۲

تشرّف در راه مسجد الحرام‏

دوست عزيزم حجة الاسلام و المسلمين حاج شيخ هادى مروى رحمه اللَّه در مكه نقل كرد:
مرحوم آية اللَّه شيخ راضى نجفى تبريزى، ابوالزوجه شهيد حاج شيخ عباس شيرازى ،۱ از شنيدن خبر شهادت ايشان، بسيار ناراحت شد و تا مدت‏ها گريه مى‏كرد و مى‏گفت: نمى‏توانم شهادت حاج شيخ عباس شيرازى را باور كنم.
زمينه‏اى فراهم شد كه ايشان به حج مشرف شد. پس از بازگشت، داستانى را نقل كرد كه در مجلس ترحيم وى نقل كردم. او گفت:
خداوند عنايت كرد و در كاروانى كه نزديك حرم مستقر بود، قرار گرفتم (چون پايش ناراحت بود و با عصا راه مى رفت). بين ساعت نُه تا ده كه وقت خلوتى است، به مسجدالحرام مى‏رفتم.
روزهاى هفتم و هشتم ذى حجّه بود و همه زائران به مكه آمده بودند و خيابان‏ها شلوغ بود. يك بار كه به طرف حرم مى‏رفتم، ديدم هيچ كس در خيابان نيست. ماشين ديده مى‏شود، ولى كسى در داخل آن‏ها نيست. از اين كه چرا اين

1.شهيد حجّة الإسلام و المسلمين حاج شيخ عباس شيرازى، در ۱۳۲۳ شمسى، در كشكوئيه رفسنجان به دنيا آمد. در رفسنجان و قم به تحصيلات حوزوى پرداخت. در قم به جريان مبارزه با سلطنت پهلوى پيوست و به زندان افتاد. پس از پيروزى انقلاب، مسئوليت‏هاى مهمّى از جمله: قائم مقام رئيس سازمان تبليغات و نيز فرماندهى كلّ تبليغات جبهه‏ها (در ستاد تبليغات جنگ) را به عهده داشت و هم زمان، امام مسجد نارمك (تهران) بود وى در هفدهم خرداد ۱۳۶۴ در سانحه‏اى در منطقه ى جنگى در نزديكى دزفول به شهادت رسيد و پيكرش در حرم حضرت معصومه عليها السلام (در كنار مزار شهيد محمّد منتظرى) دفن گرديد (ر . ك : خطيب فرمانده) .

  • نام منبع :
    دانشنامه امام مهدی عجّل الله فرجه بر پایه قرآن ، حدیث و تاریخ جلد پنجم
    سایر پدیدآورندگان :
    محمّد محمّدی ری‌شهری، با همکاری محمّد کاظم طباطبایی و جمعی از پژوهشگران، ترجمه: عبدالهادی مسعودی
    تعداد جلد :
    10
    ناشر :
    انتشارات دارالحدیث
    محل نشر :
    قم
    تاریخ انتشار :
    1393
    نوبت چاپ :
    اول
تعداد بازدید : 9577
صفحه از 432
پرینت  ارسال به