277
دانشنامه امام مهدی عجّل الله فرجه بر پایه قرآن ، حدیث و تاریخ جلد پنجم

مضامين و كلمات آن‏ها را مى‏دانستم. به ايشان گفتم: خيلى دوست دارم.
حدود يك ساعت زيارتى را خواند كه من تا آن زمان نشنيده بودم. كلمه به كلمه كه مى‏خواند، من حفظ مى‏كردم و تا آخر به حافظه ام سپرده شد. گريه كردن آن شخص هم غيرقابل توصيف بود. پس از زيارت خداحافظى كرد و رفت، هر قدر از من دور مى‏شد، زيارت هم از خاطرم مى‏رفت تا اين كه به كلى آن را فراموش كردم.
از مكه به كاظمين رفتم. كنار راه آهن ايستاده بودم، ناگاه همان شخص را ديدم. نزديك آمد، سلام كرد و گفت: به تهران كه رفتى، سلام مرا به آقا شيخ محمّد حسن طالقانى برسان‏۱ .
وقتى به تهران آمدم، نزد آقا شيخ محمّد حسن رفتم و قضيه را نقل كردم. ايشان بسيار گريست و مرا متوجه كرد كه آن شخص امام عصر(عج) بوده است. در حالى كه من نه در عرفات و نه در كاظمين، آن بزرگوار را نشناخته بودم.

۵ / ۸

ارتباط شاگرد ميرزا محمّدباقر اصطهباناتى ۲

يكى از خطباى معروف ضمن سخنرانى در حسينيه كوثر ،۳ كرامتى از امام عصر عليه السلامدر مورد طلبه‏اى نقل كرد، از ايشان پرسيدم منبع اين داستان كيست؟ ايشان خطيب ديگرى را معرفى نمود. از او هم منبع خبر را پرسيدم، گفت: اين ماجرا را از يكى از مراجع تقليد معاصر، در زمانى كه ايشان در مشهد منبر مى‏رفت شنيدم.

1.آقا شيخ محمّد حسن ، پدر آقا شيخ يحيى عبادى طالقانى (داماد مرحوم آية اللَّه سيّد صدر الدين صدر) بود ؛ ايشان از علماى بزرگ تهران و در امر به معروف و نهى از منكر فوق العاده بود .

2.شهيد مشروطه، شيخ محمّدباقر اصطهباناتى شيرازى (۱۲۸۶ - ۱۳۲۶ ق) از اساتيد آية اللَّه شاه‏آبادى و آية اللَّه محمّدحسين اصفهانى غروى و مرحوم حاج شيخ غلامرضا يزدى و برادر همسر آية اللَّه العظمى اراكى است . وى از شاگردان آقا على حكيم و حكيم قمشه‏اى و ميرزاى جلوه است.

3.واقع در تهران ، شهرك قائم ، كوى كوثر .


دانشنامه امام مهدی عجّل الله فرجه بر پایه قرآن ، حدیث و تاریخ جلد پنجم
276

]تمام شد و چهل تومان كم داشتيم، قرض كردم.
گفتم: از صندوق امام زمان عليه السلام، اين هم چهل تومان! در اين جا، آن پول، تمام شد!

۵ / ۷

تشرّف محمّدعلى اربابى‏

جناب حجة الإسلام و المسلمين حاج شيخ حسين انصاريان‏۱ نقل كرد :
فردى بود به نام محمّدعلى اربابى تهرانى كه با آقاى شيخ رجبعلى خياط، بسيار نزديك بود. درباره سفرش به مكه مى‏گفت: شب نهم به عرفات رسيدم. در آن زمان، عرفات بسيار تاريك بود و از چراغ دستى استفاده مى‏شد. ساعت ده شب بود كه پيوسته متذكر حضرت امام عصر عليه السلام بودم، البته نه براى زيارتشان؛ چرا كه خود را لايق زيارت ايشان نمى‏دانستم. بيرون چادر، متذكر بودم در حالى كه هيچ كس حضور نداشت، صدايى به زبان فارسى روان شنيدم كه گفت: آقاى حاج محمّد على!
برگشتم و با يك چهره منوّر، روحانى و آسمانى مواجه شدم.
گفت: بيا كنار دست من.
گفتم: چشم! و در حقيقت به سوى ايشان كشيده شدم. كنارش نشستم.
فرمود: امشب شب عرفه است، زيارت حضرت سيدالشهداء وارد است، دلت مى‏خواهد من يك زيارت بخوانم؟
من از كودكى زيارت‏هاى معروف را شنيده بودم و با آن‏ها آشنايى داشتم و

1.استاد شيخ حسين انصاريان متولّد سال ۱۳۲۳ ش در خوانسار ، پس از اتمام تحصيل در دبيرستان، راه طلبگى را در پيش گرفت. تحصيلات وى در دو حوزه علميّه تهران و قم بوده است. او در قم در جلسات اخلاقى مرحوم حاج آقا حسين فاطمى و مرحوم آية اللَّه حاج شيخ عبّاس تهرانى شركت مى‏كرد . وى به تحقيق و تأليف و تبليغ علوم اسلامى مشغول است . عرفان اسلامى (شرح مصباح الشريعة) و تفسير و شرح صحيفه سجّاديه از آثار اوست.

  • نام منبع :
    دانشنامه امام مهدی عجّل الله فرجه بر پایه قرآن ، حدیث و تاریخ جلد پنجم
    سایر پدیدآورندگان :
    محمّد محمّدی ری‌شهری، با همکاری محمّد کاظم طباطبایی و جمعی از پژوهشگران، ترجمه: عبدالهادی مسعودی
    تعداد جلد :
    10
    ناشر :
    انتشارات دارالحدیث
    محل نشر :
    قم
    تاریخ انتشار :
    1393
    نوبت چاپ :
    اول
تعداد بازدید : 9540
صفحه از 432
پرینت  ارسال به