جانور، چه شد و كجا رفت و بفهمد امام زمان شيعيان كيست و تا حال كه پانزده سال مىگذرد و هنوز به پشيمانى عمل خود باقى ام و تأسّف مىخورم و ناچار بايد بگويم: الخير فى ما وقع .۱
۵ / ۴
تشرّف سيّد كريم پينهدوز
آية اللَّه حاج آقا مرتضى تهرانى۲ در پاسخ اين جانب كه پرسيدم: آيا كسى را ديدهايد كه مطمئناً، باشد محضر ولى عصر(عج) را درك كرده است؟
فرمود: دو مورد دارم:
يكى سيّد كريم پينهدوز۳است. من در كودكى همراه پدرم۴ به مغازه ايشان رفتم ، - مغازه وى در بازارى بود كه يك سرش به سه راه كوچه غريبان و يك سرش به بازار سيّد اسماعيل متصل مىشد، عرض اين مغازه حدود يك متر و نيم و طولش دو سه متر بود، و كف آن حدود پنجاه سانت از كف بازار بالاتر بود - پيرمردى در اين مغازه حضور داشت كه جعبهاى را برعكس كرده و روى آن ابزار تعمير كفش گذاشته و مشغول كار بود، پدرم سلام كرد و لب مغازه نشست.
من كه ناظر صحنه گفتگوى آنها بودم احساس مىكردم كه گويا از نظر معنوى تعادلى ميان آنها برقرار است.
1.بشارت ظهور: ص ۳.
2.فرزند ارشد ميرزا عبد العلى تهرانى ، و برادر حاج آقا مجتبى تهرانى از استادان اخلاق و مجتهدان معاصر شيعه در تهران و امام جماعت مسجد بزّازها در بازار تهران است.
3.سيّد كريم محمودى از آن جا كه در گوشهاى از بازار تهران به پينهدوزى و پارهدوزى مشغول بود، به «آقا سيّد كريم پينهدوز» مشهور بود. او از شاگردان مرحوم حاج شيخ مرتضى زاهد به شمار مىرفت. در كربلا از دنيا رفت و در صحن مطهّر امام حسين عليه السلام به خاك سپرده شد.
4.آية اللَّه حاج ميرزا عبد العلى تهرانى (م ۱۳۴۶ ش) از علما و فضلاى بزرگ تهران و از شاگردان آية اللَّه شيخ عبد الكريم حائرى و پدر بزرگوار حاج آقا مرتضى و حاج آقا مجتبى تهرانى است .