مشرّف مىشود و پيغامى را از طرف ايشان براى آقا سيّد ابو الحسن [اصفهانى]۱ مىآورد كه: «در دالان [خانهات ]بنشين و حاجتهاى مردم را برآورده كن . ما تو را يارى مىكنيم».۲
ر . ك : ص ۱۸۸ ح ۸۵۵ (فصل سوم / شيخ محمّد شوشترى كوفى) .
۴ / ۲۳
شيخ محمّدتقى آملى
۸۹۵.شيخ محمّدتقى آملى۳نگاشته است كه : شبى از شبها در مسجد كوفه بيتوته داشتيم و در سحر، بعد از اداى نماز شب، به سجده رفته، مشغول به ذكر يونسيه۴ بودم و در آن اوقات، آن ذكر مقدّس را در سَحَر در حالت سجده، چهارصد مرتبه يا بيشتر به دستور استاد مىگفتم. در آن هنگام كه در مسجد مشغول بودم، حالتى برايم روى داد كه نه خواب بودم و نه بيدار، به طورى كه چون سر از سجده برداشتم، براى نماز
1.سيّد ابو الحسن اصفهانى (مديسهاى) از مراجع تقليد شيعه ، در سال ۱۲۸۴ق در روستاى «مديسه» لنجان اصفهان به دنيا آمد. براى فراگيرى علوم دينى به حوزه علميّه اصفهان مهاجرت كرد و از حلقه درس كسانى چون: كلباسى و جهانگيرخان قشقايى استفاده كرد. آن گاه در سال ۱۳۰۷ق به حوزههاى علميّه نجف و سامرّا رفت و از اساتيدى چون: ميرزا محمّدحسن شيرازى، ميرزا حبيب اللَّه رشتى، سيّد محمّدكاظم يزدى، آخوند خراسانى، ميرزا محمّدتقى شيرازى و شيخ الشريعه بهره برد. وى پس از درگذشت آخوند خراسانى، به عنوان يك مجتهد و نامزدى براى مرجعيت دينى مطرح گرديد. وسيلة النجاة و أنيس المقلّدين ، از آثار اوست. وى افزون بر اشتغالات علمى، از فعّاليت سياسى نيز به دور نبود و در برهههايى حساس از تاريخ معاصر، به ايفاى نقش پرداخته است. وى در شب نهم ذىحجّه ۱۳۶۵ق در ۸۱ سالگى در گذشت و در حرم على بن ابى طالب عليه السلامدفن شد.
2.جرعهاى از دريا: ج ۲ ص ۵۳۶، آثار الحجّة: ج ۱ ص ۱۳۴، عنايت حضرت مهدى: ص ۱۴۱.
3.شيخ محمّدتقى آملى پسر ملّا محمّد، در سال ۱۳۰۴ق در تهران به دنيا آمد و در سال ۱۳۹۱ق در همين شهر از دنيا رفت. وى از شاگردان درس نائينى و آقا ضيا عراقى و اصفهانى بود. پس از اتمام درسش در نجف، به تهران باز گشت و در اين شهر، حلقه درس فلسفه و اصول و فقه تشكيل داد . تأليفاتى از جمله: شرح بر منظومه سبزوارى دارد (ر . ك : مستدركات أعيان الشيعة: ج ۱ ص ۱۹۹ و ج ۶ ص ۲۵۹).
4.«لا إله إلّا أنت سبحانك إنّى كنتُ من الظّالمين ؛ معبودى جز تو نيست ، منزّهى تو ! راستى كه من از ستمكاران بودم» (انبيا: آيه ۸۷ ).