امّا آن را مطرح نفرمود تا نيمه شب كه مشغول نماز شد. پس از فراغ نماز، به وصال انوار حجّت عليه السلام نائل گرديد. من پرتوهاى انوار را مشاهده مىكردم كه او را فرا گرفته بود و صدا را مىشنيدم كه با وى تكلّم مىكند؛ ولى كيفيت مكالمه را نمىفهميدم. گويا حواس و قوايم به كلّى ربوده شده بود.
پس از افتراق و جدايى شنيدم كه آن جناب به من فرمود: امام زمان - روحى له الفداء - مسئله را حل فرمود؛ ولى تو را به وجود مقدّس ايشان قسم مىدهم كه تا من زندهام، اين قصّه را براى كسى نقل مكن.۱
۴ / ۲۰
آخوند ملّا عبّاس تربتى
۸۹۲.شيخ حسينعلى راشد۲ گفته است : از جمله چيزهايى كه ما (افراد خانواده) از او (آخوند ملّا عبّاس تربتى)۳ ديديم و همچنان براى ما مبهم ماند، يكى اين است كه...
1.عنايات حضرت مهدى موعود به علماء و مراجع تقليد: ص ۹۸ (به نقل از: شجره طيّبه: ص ۱۰).
2.حسينعلى راشد (۱۲۸۴ - ۱۳۵۹ ش) : روحانى، نويسنده، مبلّغ مذهبى، استاد دانشگاه، زندانى سياسى (به علّت سخنرانىهاى ضدّ سلطنت رضاشاه) . و نماينده تهران در مجلس شوراى ملّى ، فرزند ملّا عبّاس تربتى كه در روستاى تربت حيدريّه به دنيا آمد و در شانزده سالگى همراه پدرش به مشهد رفت و مشغول تحصيل دروس حوزه گرديد و سپس براى ادامه تحصيل به نجف عزيمت كرد و نزد اساتيد آن حوزه، مانند: ميرزا حسين نائينى و سيّد ابو الحسن اصفهانى كسب فيض نمود.
او در دوره هفدهم مجلس شوراى ملّى، ضمن حمايت از نهضت ملّى شدن صنعت نفت به مجلس راه يافت؛ امّا چند جلسهاى بيشتر در آن حضور نيافت. وى از سال ۱۳۲۰ش تا اواخر عمرش در راديو ايران به ارائه سخنرانى مذهبى مىپرداخت. اين سخنرانىها طولانىترين برنامه مذهبى ادامهدار از ابتداى تأسيس راديو ايران تا آن زمان بوده است و بخشهايى از آن به چاپ رسيده است. دو فيلسوف شرق و غرب : ملّا صدرا و انيشتين از وى به چاپ رسيده است. با راستقامتان پهنه اندرز (يادنامه حسينعلى راشد با مقالاتى از بزرگان ادبيات و تاريخ)، ديگر اثر وى است.
3.عبّاس تربتى، معروف به ملّا عبّاس تربتى و حاج آخوند : عالم، زاهد وعارف بزرگ معاصر شيعه در ۱۲۵۰ ش، در تربت حيدريّه زاده شد و در ۲۴ مهر سال ۱۳۲۲ش در مشهد در گذشت و در حرم امام هشتم دفن گرديد. خدمات وى در جريان زلزله ۱۳۰۱ش تربت حيدريّه، معروف به زلزله «خرق و غوزان»، بسيار چشمگير بود. در سال ۱۳۷۰ش كتابى با عنوان فضيلتهاى فراموش شده در باره وى چاپ گرديد.