241
دانشنامه امام مهدی عجّل الله فرجه بر پایه قرآن ، حدیث و تاریخ جلد پنجم

بزرگوارانه‏اش به من رو كرد و لبخندزنان ايستاد و فرمود: «تو پس از سلام بر حسن عسكرى عليه السلام چه مى‏گويى؟».
گفتم: مى‏گويم: سلام بر تو ، اى حجّت خدا ، اى صاحب الزمان!
پس از آن، داخل روضه شريف شد و كنار قبر امام كاظم عليه السلام به گونه‏اى ايستاد كه قبله پشت سرش بود.
كنار او ايستادم و گفتم: اى سَرور ما! زيارت كن تا همراهت زيارت كنيم.
او زيارت معروف «امين اللَّه» را خواند و من هم پيروى كردم. سپس امام جواد عليه السلامرا زيارت كرد و به زير گنبد دوم (گنبد امام جواد عليه السلام) رفت و به نماز ايستاد و من نيز كمى عقب‏تر، در كنار او، به نماز ايستادم. در نماز در خاطرم گذشت كه از او بخواهم آن شب را با من سپرى كند تا به مهمانى و خدمتش تشرّف بيابم. چشمم را به بالا متوجّه كردم، اثرى از او نبود. نمازم را زود به پايان بردم و برخاستم و به چهره يك‏يك نمازگزاران و زائران نگريستم. هيچ اثرى نديدم. از خواب غفلت بيدار شدم و از غفلتم پشيمان شدم كه اين همه كرامت و نشانه ديدم و اين همه خبر به من داد، با آن كه فقط خود مى‏دانستم؛ امّا من متوجّه نشدم ، و باز به ياد آوردم كه راه بغداد به كاظمين، به اين سبزى و خرّمى نيست و ديگر كرامت‏ها. يقين كردم كه او امام دوازدهم ، مهدى عليه السلام است.
محدّث نورى مى‏گويد كه: از محمّد بن حيدر كاظمى [نويسنده اين حكايت ]خواستم كه نام او را برايم بنويسد. كس ديگرى غير از او نيز برايم گفت كه نام اين تاجر، حاج على بغدادى بوده كه بيشتر در مكّه و جدّه و مناطق اطراف آن و از طريق نامه‏نگارى، تجارت مى‏كرده است. برخى از روحانيان باتقواى ساكن كاظمين نيز برايم گفتند كه او مردى صالح، متديّن و پارسا بوده و بر اداى خمس و حقوق مالى، مواظبت داشته و اكنون مردى پا به سن گذاشته است. خداوند، عاقبت به خيرش كند!۱

1.جنّة المأوى (چاپ شده در بحار الأنوار) : ج ۵۳ ص ۳۱۲ ح ۵۹ ، مفاتيح الجنان: در زيارت كاظمين (حكايت حاجى على بغدادى).


دانشنامه امام مهدی عجّل الله فرجه بر پایه قرآن ، حدیث و تاریخ جلد پنجم
240

خواب، كجاوه‏اى را ميان آسمان و زمين ديد و از سرنشين آن جويا شد؟ به او گفته شد: فاطمه زهرا و خديجه كبرا هستند. گفت: به كجا مى‏روند؟ گفته شد: به زيارت حسين عليه السلام در اين شب جمعه، و ديد برگه‏هايى از كجاوه پايين مى‏ريزد كه در آنها «امان از آتش [دوزخ‏]» نوشته شده و به زائران امام حسين عليه السلامدر شب جمعه داده مى‏شود. آيا اين حكايت، صحيح است؟
آن سيّد فرمود: «آرى، زيارت امام حسين عليه السلام در شب جمعه، امان از آتش در روز قيامت است».
و من اندكى قبل از اين ماجرا، به زيارت مولايمان امام رضا عليه السلام تشرّف پيدا كرده بودم. گفتم: اى سَرور ما! من امام رضا على بن موسى عليه السلام را زيارت كرده‏ام و به من خبر رسيده است كه او بهشت را براى زائرانش ضمانت كرده است! اين صحيح است؟
فرمود: «او امام ضامن است».
گفتم: زيارتم مقبول است؟
فرمود: «آرى، قبول است».
پرسيدم: فلان كاسب متديّن - كه شريك من و در اين زيارت همراهم بوده است - چه؟
فرمود: «آرى، فلانى پسر فلانى، بنده‏اى صالح و زيارتش مقبول است».
از قبول زيارت برخى ديگر از كاسبان بغداد پرسيدم كه رو گرداند و پاسخى نداد. من نيز هيچ اصرارى نكردم. همين گونه در آن فضاى سبز و خرّم مى‏رفتيم تا به صحن رسيديم و سپس از در معروف به «باب مراد»، داخل حرم شديم و او بر در رواق نَايستاد و چيزى نگفت تا به در روضه نزديك پاى امام كاظم عليه السلام رسيد. من كنارش ايستادم و گفتم: اى سَرور ما! بخوان تا من هم با تو بخوانم.
او خواند: «سلام بر تو ، اى پيامبر خدا! سلام بر تو، اى امير مؤمنان!» و همين گونه بر بقيّه معصومان عليهم السلام سلام داد تا به امام عسكرى عليه السلام رسيد. سپس با سيماى

  • نام منبع :
    دانشنامه امام مهدی عجّل الله فرجه بر پایه قرآن ، حدیث و تاریخ جلد پنجم
    سایر پدیدآورندگان :
    محمّد محمّدی ری‌شهری، با همکاری محمّد کاظم طباطبایی و جمعی از پژوهشگران، ترجمه: عبدالهادی مسعودی
    تعداد جلد :
    10
    ناشر :
    انتشارات دارالحدیث
    محل نشر :
    قم
    تاریخ انتشار :
    1393
    نوبت چاپ :
    اول
تعداد بازدید : 10004
صفحه از 432
پرینت  ارسال به