163
دانشنامه امام مهدی عجّل الله فرجه بر پایه قرآن ، حدیث و تاریخ جلد پنجم

بسم اللَّه الرحمن الرحيم. الحمد للَّه ربّ العالمين و الصلاة على أشرف خلقه محمّد المصطفى و أفضل السلام على حججه و مظاهر قدرته الأئمّة الطاهرين و اللعنة على أعدائهم و المنكرين لفضائلهم و الشاكّين فى مقاماتهم العالية الشامخة.
شرح اعجازى كه راجع به يك نفر مريضه محترمه ظهور نمود، به قرار ذيل است: اين مخدّره، تقريباً بين ۴۵ و ۴۶ سن دارد و متجاوز از يك سال بود مبتلا به مرض رَحِم بود كه خود بنده، مشغول معالجه بودم و روز به روز، درد و ورم شدّت مى‏نمود. با شَور با آقاى دكتر سيّد ابو القاسم قوام، رئيس صحّيه شرق، مشار إليها را به مريض‏خانه امريكايى‏ها فرستاده، در توصيه بنده به رئيس مريض‏خانه نوشتم كه مادام كپى و خانم‏هاى طبيبه، معاينه نموده، تشخيص مرض را بنويسند.
ايشان پس از معاينه نوشته بودند: رَحِم، زخم است و محتاج به عمل جرّاحى است و چند دفعه مشار إليها به آن جا رفته و همين طور تشخيص داده بودند و مريضه، راضى به عمل نشده بود. بعد از آن، مشار إليها را براى تكميل تشخيص فرستادم نزد مادام اخابوف روسى. ايشان هم، هم‏عقيده شده بودند و باز هم براى اطمينان خاطر و تحقّق تشخيص، نزد پروفسور اكوبيانس و مادام اكوبيانس فرستاديم.
ايشان پس از يك ماه تقريباً معاينه و معالجه، به بنده نوشته بودند كه اين مرض،


دانشنامه امام مهدی عجّل الله فرجه بر پایه قرآن ، حدیث و تاریخ جلد پنجم
162

نهايت ترس. ناگاه ، سيّد جليلى را ديديم كه با ماست و بعد از اداى تحيّت در بين ما ، هفت دانه خرماى زاهدى به من داد و فرمود: «چهار عدد آنها را خودت بخور و سه دانه آن را به شيخ بده».
چون [خرماها را] خورديم، عطش ما رفع شد. سپس فرمود: «اين دعا را بخوانيد به جهت نجات و حفظ از شرّ دزدها: اللّهُمَّ إنّى أخافك و أخاف ممّن يخافك و أعوذ بك ممّن لا يخافك؛ خدايا! به درستى كه من از تو مى‏ترسم و از هر كسى كه از تو مى‏ترسد ، در هراسم ، و پناه مى‏برم به تو از هر كسى كه از تو نمى‏ترسد.
و راه مى‏رفتيم با آن سيّد و نرفتيم مگر مقدار كمى. پس ناگاه اشاره كرد و فرمود: «اين، منزل است». پس نظر كرديم ديديم كه منزل، پايين آن تل است و چون وارد منزل شديم، خواب، ما را فرا گرفت، از شدّت تعبى كه گم شده بوديم و ملتفت آنچه براى ما اتّفاق افتاده بود ، نشديم. چون بيدار شديم، متنبّه به قضيّه شديم و براى ما منكشف شد كه ولىّ عصر - عجل اللَّه فرجه - بوده است.۱

۳ / ۴۲

شفا دادن بيمار به نقل دكتر عبد الحسين تبريزى‏

۸۵۴.دكتر عبد الحسين تبريزى (لقمان الملك) در نامه‏اى به درخواست آية اللَّه شيخ عبد الكريم حائرى در باره شفا يافتن بيمارى به اعجاز امام عصر - أرواحنا له الفداء - خطاب به ايشان نوشته است:
«تقديم حضور مبارك حضرت مستطاب حجّة الإسلام آية اللَّه فى الأرضين، آقاى حاج شيخ عبد الكريم آقا مجتهد۲- أدام اللَّه ظلّه على رؤوس المسلين - .

1.العبقرى الحسان فى أحوال مولانا صاحب الزمان عليه السلام: ج ۱ ص ۱۱۷.

2.آية اللَّه حاج شيخ عبد الكريم حائرى يزدى : در سال ۱۲۶۷ق (۱۲۳۸ش) در روستاى مهرجرد ميبد يزد به دنيا آمد. تحصيلاتش را در اردكان آغاز كرد؛ امّا بعد از چندى، براى ادامه تحصيل به عراق رفت. وى دوازده سال در سامرّا به تحصيل پرداخت و در اين مدّت، از درس فقيهانى چون: سيّد محمّد فشاركى و شيخ فضل اللَّه نورى سود برد و پس از رحلت ميرزاى شيرازى، به نجف و پس از مدّت كوتاهى از آن جا به كربلا رفت. آية اللَّه حائرى به دعوت مردم سلطان‏آباد (اراك فعلى)، به ايران باز گشت و به مدّت هشت سال در حوزه آن ، تدريس كرد. ايشان در سال ۱۳۰۱ش ، به اصرار علماى قم در اين شهر ساكن گرديد و حوزه علميّه قم را احيا نمود. او از ۱۳۰۱ش ، تا سال ۱۳۱۵ رياست تامّه و مرجعيت كامل شيعيان را برعهده داشت. وى مردى خردمند و اهل كياست بود. كتاب‏هاى الصلاة و درر الفوائد فى الاُصول، از آثار ايشان است. آيةاللَّه حائرى در۸۴ سالگى، در هفدهم ذى قعده ۱۳۵۵ق (۱۳۱۵ش) در گذشت و در حرم حضرت معصومه عليها السلام به خاك سپرده شد (آية اللَّه مؤسّس ، على كريمى جهرمى ، أعيان الشيعة: ج ۸ ص ۴۲).

  • نام منبع :
    دانشنامه امام مهدی عجّل الله فرجه بر پایه قرآن ، حدیث و تاریخ جلد پنجم
    سایر پدیدآورندگان :
    محمّد محمّدی ری‌شهری، با همکاری محمّد کاظم طباطبایی و جمعی از پژوهشگران، ترجمه: عبدالهادی مسعودی
    تعداد جلد :
    10
    ناشر :
    انتشارات دارالحدیث
    محل نشر :
    قم
    تاریخ انتشار :
    1393
    نوبت چاپ :
    اول
تعداد بازدید : 9990
صفحه از 432
پرینت  ارسال به