۳ / ۳۰
ميرزا محمّد استرآبادى
۸۴۲.علّامه مجلسى به سند خود از ميرزا محمّد استرآبادى۱نقل مىكند كه گفت : شبى به گرد كعبه طواف مىكردم. جوانى نيكوروى آمد و به طواف مشغول شد و چون به من نزديك شد، دسته گل سرخى كه وقت روييدنش نبود، به من بخشيد. آن را از او گرفتم و بوييدم و به او گفتم: اين از كجاست، سَرور من؟!
فرمود: «از خرابات».
سپس از ديده من ناپيدا شد و ديگر او را نديدم.۲
۳ / ۳۱
مردى فلج
۸۴۳.علّامه مجلسى مىگويد: گروهى از اهالى نجف به من خبر دادند كه مردى از اهالى كاشان در راه حج، به نجف آمد. در آن جا بيمار و پاهايش خشك و از راه رفتن ناتوان شد. همراهانش او را نزد انسان صالحى نهادند كه در حجره مدرسهاى در اطراف حرم امير مؤمنان عليه السلام سكونت داشت. اين مرد، هر روز در را بر او مىبست و براى گردش و يا آوردن دُرّ نجف، به صحرا مىرفت.
روزى مرد فلج به او گفت: دلتنگ شدهام و در اين جا از تنهايى دلم گرفته است.
1.ميرزا محمّد بن على بن ابراهيم استرآبادى : او عالمى فاضل . جليل، كامل و متكلّمى محقّق و دقيق و پارسا و زاهد و مورد اعتماد بود. وى استاد رجالشناسان و مؤلّف منهج المقال است. او در مكّه، مجاور مسجد الحرام شد تا آن كه در سال ۱۰۲۸ق در گذشت (الكنى والألقاب: ج ۳ ص ۲۲۰).
2.بحار الأنوار: ج ۵۲ ص ۱۷۶. اين ماجرا را علّامه مجلسى رحمه اللّه در شمار داستانهاى آن دسته از معاصرانش كه امام عليه السلام را زيارت كردهاند ، آورده است ؛ ولى در متن ، قرينهاى براى اثبات اين مدّعا وجود ندارد . اين سخن در مورد شمارى ديگر از اين ماجراها نيز صادق است .