فرمود: «اى حسن! مانند اين همنشينىاى كه براى تو رخ داد، براى هيچ كس روى نداده است. بر وردت مداومت كن تا آن گاه كه ناتوان شوى؛ كه تو عمرى طولانى خواهى داشت۱».۲
۳ / ۲۷
امير اسحاق استرآبادى
۸۳۹.علّامه مجلسى۳مىگويد كه: پدرم (م ۱۰۷۰ق) نقل مىكرد: در روزگار ما مرد شريف صالحى به نام امير اسحاق استرآبادى بود۴كه چهل حج پياده گزارده بود و ميان مردم مشهور بود كه طى الأرض مىكند. سالى به اصفهان آمد و من اين مسئله را از او
1.شعرانى در بخش دوم كتاب اليواقيت و الجواهر چنين گفته است: «بحث شصت و پنجم : در بيان اين كه همه نشانههاى قيامت كه شارع، خبر آنها را به ما داده، حقاند و قطعاً پيش از قيامت اتّفاق مىافتند ، مانند خروج امام مهدى عليه السلام ... : امام مهدى از فرزندان امام حسن عسكرى است. ايشان در نيمه شعبان ۲۵۵ق به دنيا آمده و تا كنون زنده است، تا اين كه با عيسى بن مريم در يك جا گرد آيد. سنّ ايشان تا زمان ما كه سال ۹۵۸ق است، ۷۰۶ سال است. اين خبر را شيخ حسن عراقى - كه در بالاى تپّه الريش المطل مدفون است - ، در بركه رطلى مصر برايم از امام مهدى روايت كرد. وى در زمانى با امام بوده است. با اين حرف وى، استاد ما سرورم على خواص - كه رحمت خدا بر هر دو باد هم موافق است. شعرانى در الطبقات كه مشهور به اللواقح است، بنا بر نقلى كه از وى شده ، پس از روايت سياحت حسن عراقى گفته است: من از عمر ايشان پرسيدم. فرمود: فرزندم! الآن ۶۲۰ سال است كه يكصد سال از آن تاريخ گذشته است: شعرانى گفت: من اين حرف را به سرورم على خواص گفتم و او هم آن را تأييد كرد (أعيان الشيعة: ج ۲ ص ۶۷) .
2.أعيان الشيعه : ج ۲ ص ۶۸ (به نقل از الطبقات الكبرى المسماة بلواقح الأنوار فى طبقات الأخيار: بخش ۲)، نجم الثاقب: ص ۴۴۵ .
3.محمّدباقر فرزند محمّدتقى مشهور به علّامه مجلسى : يكى از بزرگترين علماى جهان اسلام و تشيّع است. در سال ۱۰۳۷ق در خانه دانش و بيت حديث به دنيا چشم گشود. بيش از يكصد كتاب به زبان فارسى و عربى نوشت كه معروفترين آنها ، بحار الأنوار با ۱۱۰ جلد است كه مجموعه بزرگى از احاديث را در آن گرد آورده است. تأليف ديگر او، مرآة العقول با ۲۶ جلد است. وى در ۲۷ رمضان سال ۱۱۱۰ق در گذشت و در جامع عتيق اصفهان مدفون شد.
4.بحار الأنوار: ج ۹۴ ص ۲۶۶ش ۳۴. سند ديگر عالى براى اين دعا داريم؛ امّا از غرابت خالى نيست. من آن را از پدرم از برخى افراد صالح از مولايمان امام قائم عليه السلام بدون واسطه روايت مىكنم... تفصيل آن چنين است. منظور از برخى افراد صالح، امير اسحاق استرآبادى است (مستدرك سفينة البحار: ج ۳ ص ۲۹۹).