۱ / ۵
زيارت پنجم
۱۱۲۰. جمال الاُسبوع :۱ روز جمعه، متعلّق و به نام صاحب الزمان - كه درودهاى خدا بر او باد - است و آن روزى است كه در آن ظهور خواهد كرد. خداوند در فرجش تعجيل فرمايد ! با خطاب و اشاره به اهل بيت - كه درودهاى خدا بر ايشان باد - به اين شعر تمثّل مىكنم:
دوستدار شمايم ، حتّى اگر جانم گرفته شود،زائر شمايم، حتّى اگر مركبم كشته شود .
سلام بر تو اى حجّت خدا در زمينش! سلام بر تو اى ديده خدا در مردمش! سلام بر تو اى نور خدايى كه راهيافتگان به آن راه مىجويند و گره از كار مؤمنان به دست او گشوده مىشود! سلام بر تو اى پيراسته بيمناك! سلام بر تو اى ولىّ خيرخواه! سلام بر تو اى كشتى نجات! سلام بر تو اى چشمه حيات! سلام بر تو. خداوند بر تو و اهل بيت پاك و پاكيزهات درود فرستد.
سلام بر تو. خداوند در يارى و آشكار كردن كارت كه به تو وعده داده تعجيل فرمايد. سلام بر تو اى مولاى من! دوستدار تو و آگاه به اوّلين و آخرين شما هستم . با تو و اهل بيتت به خداوند تقرّب مىجويم و ظهور تو و ظهور حق را به دستان تو انتظار مىكشم و از خداوند مىخواهم كه بر محمّد و خاندان محمّد درود فرستد و مرا از منتظران، دنبالهرُوان و ياران تو در برابر دشمنانت ، و شهيدان پيش رويت در جرگه اوليايت قرار دهد.
اى مولاى من! اى صاحب الزمان! درودهاى خدا بر تو و اهل بيتت. امروز جمعه است و آن روزى است كه ظهور تو را در آن توقّع دارند و گشايش كار مؤمنان به دست تو و كشتن كافران، با شمشير تو در آن رخ مىدهد، و من - اى مولاى من - در آن، مهمان و پناهنده تو هستم و تو - اى مولاى من - ، كريمى از فرزندان كريمان هستى و به مهماندارى و پناه دادن فرمان دارى. پس مرا مهمان كن و پناهم بده. درودهاى خدا بر تو و بر اهل بيت پاكت .
سَرورمان، رضى الدين، سيّد ابن طاووس، ركن اسلام مىگويد: من پس از اين زيارت، به اين شعر تمثل مىكنم و به اشاره مىگويم:
فرود آمده بر تو هستم، هر جا و هر سو كه ركاب دركشم،و مهمان تو هستم در هر سرزمينى كه باشم.۲
1.سيّد، اين زيارت را در فصل سوم كتاب آورده كه براى روشن شدن جايگاه اين زيارت مىگويد :
«فصل سوم: در تعيين روزهاى هفته به نامهاى پيامبر صلى اللّه عليه و آله و ائمه عليهم السلام ، و زيارت آنان در هر روز از روزهاى هفته است، آن گونه كه به آن اشاره شده و ما از آن اطلاع يافتيم ... روز جمعه، روز صاحب الزمان عليه السلام و به نام ايشان است؛ همان روزى است كه ايشان در آن ظهور مىكند ...».
همان گونه كه مشاهده مىكنيد، سيّد براى اين نقل خود هيچ منبع و مصدر و قائلى نقل نمىكند و به نظر مىرسد از ابتكارات خود ايشان است، خصوصاً كه در بخشهاى قبلى اين فصل ، هر جا زيارت يا مطلبى داراى سند و قائل معصوم بوده ، آن را آورده يا اگر از كتابى نقل كرده بدان تصريح كرده است .
بنا بر اين معلوم مىشود اين متن از شخص ايشان صادر شده و منبع ديگرى ندارد . البته ايشان قبل از آغاز زيارت ايام هفته، روايتى از الخصال صدوق و الخرائج و الجرائح نقل مىكند كه در ضمن آن، امام هادى عليه السلام روز جمعه را روز قائم عليه السلام ناميده است .
2.جمال الاُسبوع : ص ۴۱ ، بحار الأنوار : ج ۱۰۲ ص ۲۱۵ .