۶ / ۸
دعا براى او پس از نماز ظهر
۱۰۸۳. فلاح السائل- به نقل از عبّاد بن محمّد مدائنى - : در مدينه بر امام صادق عليه السلام وارد شدم. ايشان نماز ظهرشان را خوانده و با دستانشان رو به آسمان، چنين دعا مىكرد:۱ «اى شنونده هر صدا! اى گردآورنده هر چه از دست رفته! اى پديدآورنده هر جان پس از مرگ! اى برانگيزنده! اى ميراثدار [همه چيز]! اى سَرور سروران! اى خداى خدايان! اى جبرانكننده جبرانكنندگان! اى مسلمان دنيا و آخرت! اى صاحب اختيار همه اختيارداران! اى سلطان سلاطين! اى قدرتمند! اى نيرومند سختگير! اى كننده هر چه اراده كنى! اى به شمار درآورنده عدد همه نفسها و جابهجا شدن همه قدمها! اى كه هر رازى نزدش آشكار است! اى آغازگر! اى بازآورنده! از تو مىخواهم به حقّت بر آفريدگان برگزيدهات و به حقّى كه خود براى ايشان بر خود لازم كردى، بر محمّد و اهل بيتش درود فرستى و هماكنون با آزادىام از آتش، بر من منّت نهى و وعدهات را به وليّت، فرزند پيامبرت، دعوتگر به سوى تو با اجازهات، امين تو ميان مردمت، ديدهات ميان بندگانت، حجّتت بر آفريدگانت - كه درودها و بركتهايت بر او باد - به انجام رسانى.
خدايا! او را با يارىات استوار دار و بندهات را يارى ده و يارانش را نيرو بخش و شكيبايشان كن و دريچه يارى پيروزمندانه را برايشان بگشاى و در فرجش تعجيل كن و او را بر دشمنانش و دشمنان پيامبرت چيره كن، اى رحيمترين رحيمان».
گفتم: فدايت شوم! آيا اين دعا را براى خودت نكردى؟
فرمود: «براى نور آل محمّد و پيشراننده آنها، انتقام گيرنده از دشمنانشان به فرمان خداوند ، دعا كردم».
گفتم: خدا مرا فدايت كند! قيام او كى خواهد بود؟
فرمود: «آن گاه كه صاحب اختيار خلقت و امور عالم بخواهد».
گفتم: پيش از آن، نشانهاى دارد؟ .
فرمود: «آرى، علامتهاى گوناگونى دارد».
گفتم: مانند چه؟
فرمود: «خروج كردن پرچمى از مشرق و پرچمى از مغرب و فتنهاى كه اهل بغداد را فرا مىگيرد و خروج مردى از فرزندان عمويم زيد در يمن و به غارت بردن پوشش كعبه ، و البته خداوند هر چه بخواهد مىكند».۲
1.مؤلف فلاح السائل، اين دعا را جزو تعقيبات نماز ظهر آورده و آن را در باره امام مهدى عليه السلام دانسته كه روايات صحيحى بشارت پيامبر اكرم صلى اللّه عليه و آله به او و ظهورش را در آخر الزمان، گزارش كردهاند و اين روايت نيز از جمله آنهاست.
2.فلاح السائل : ص ۳۰۸ ح ۲۰۹ ، مصباح المتهجّد : ص ۶۰ ح ۹۶ ، البلد الأمين : ص ۱۳ ، المصباح، كفعمى : ص ۴۸ ، بحار الأنوار : ج ۸۶ ص ۶۲ ح ۱ .