سخنى از تضعيف او نگفته است.۱
كتاب الفتن همانند ديگر كتابهايى كه در موضوع ملاحم و فتن نوشته شده است، به مهدى اختصاص ندارد؛ بلكه در باره رويدادهاى آينده جهان اسلام تا قيامت سخن مىگويد و بخشى از اين گونه كتب، به مهدى و نشانههاى ظهور او اختصاص دارد. برخى از ابواب كتاب الفتن، عبارت اند از: سفيانى و نام و نسبت و جنگها و فرو رفتن او در بيداء، پرچمهاى سياه، ابواب مربوط به مهدى و نام و نسب و روش او و نشانههاى قيامش، ابواب مربوط به دجّال، فرود آمدن عيسى عليه السلام، فتح قسطنطنيه و جاهاى ديگر، زلزلهها و خسفها و ابواب ديگر.
بيشتر متون اين كتاب از صحابه يا تابعيان نقل شده و سند آن به پيامبر خدا صلى اللّه عليه و آله نمىرسد. مثلاً از حدود ۱۷۰ حديث بابهاى ۲۹ تا ۴۴ اين كتاب - كه در باره مهدى و سفيانى است - ، حدود ۲۵ حديث به پيامبر صلى اللّه عليه و آله ، اميرمؤمنان عليه السلام و امام باقر عليه السلام مىرسد و ديگر اسناد كتاب به افرادى چون كعب الأحبار، زهرى، ارطاة و... ختم مىشود. آنچه به اين سه معصوم هم مىرسد، با طرق غيرشيعى است.
۳ - ۲ . كتب حديثى
برخى از كتب حديثى كه به موضوع سيره اهل بيت عليهم السلام پرداختهاند نيز علائم ظهور را نقل و حكايت كردهاند. اين كتابها به مناسبت شرح زندگى امام دوازدهم عليه السلام به علائم ظهور هم اشاره دارند. مانند كتاب الإرشاد شيخ مفيد (م ۴۱۳ق)، إعلام الورى طبرسى (م ۵۴۸ ق)، كشف الغمة اربلى (م ۶۹۲ق) و الفصول المهمّة ابن صباغ (م ۸۵۵ ق)۲كه به بسيارى از احاديث علائم ظهور، اشاره كردهاند. علّامه مجلسى، مجموع مطالب اين كتب را جمعآورى كرده و در بحار الأنوار آورده است.۳