اى كسانى كه ايمان آوردهايد ، هر كس از شما از دينش برگردد، [بداند] خداوند به زودى گروهى را بياورد كه ايشان را دوست دارد و ايشان ، او را دوست دارند، با مؤمنان ، فروتن، و بر كافران ، سرفرازند؛ در راه خدا جهاد مىكنند و از سرزنش هيچ ملامتگرى نمىهراسند. اين، فضل خداست . آن را به هر كه بخواهد ، مىدهد؛ و خدا ، گشايشگر داناست» .
در اين آيه، خداوند سبحان، ضمن تهديد جمعى از همراهان پيامبر صلى اللّه عليه و آله كه در باورهاى دينى و دفاع از ارزشهاى اسلامى استوار نبودند، با صراحت اعلام مىفرمايد در آينده تاريخ، گروهى به يارى اين آيين خواهند شتافت كه خدا ، آنها را دوست دارد و آنان نيز خدا را دوست دارند، با اهل ايمان ، فروتن و مهرباناند و در برابر كافران معاند، سرفراز و قاطع، در راه اقامه ارزشهاى دينى پيكار مىكنند و از سرزنش ملامتگران نمىهراسند.۱
بىترديد، كاملترين مصاديق اين پيشگويى، ياران امام مهدى عليه السلام هستند؛ بلكه در تفسير القمّى ذيل جمله «يُحِبُّهُم وَ يُحِبُّونَهُ» آمده :
نَزَلَت في القائِمِ عليه السلام وَأصحابِهِ «يُجَهِدُونَ فِى سَبِيلِ اللَّهِ وَلَا يَخَافُونَ لَوْمَةَ لَآئِمٍ .۲
[اين آيه] در باره قائم عليه السلام و يارانش نازل شده است كه «در راه خدا جهاد مىكنند و از سرزنش هيچ ملامتگرى نمىهراسند» .
ياران امام مهدى عليه السلام در اثر تكامل عقل و ايمان، در بالاترين مراتب برادرىِ دينى قرار مىگيرند ، به گونهاى كه شايستگى پيدا مىكنند پيامبر خدا صلى اللّه عليه و آله از آنان با عنوان برادر خود ياد كند. در حديثى كه با سند معتبر از زيد زَرّاد نقل شده، وى مىگويد: به امام صادق عليه السلام گفتم: ما مىترسيم كه مؤمن نباشيم .
امام عليه السلام فرمود: «چرا اين گونه فكر مىكنيد؟».