شده كه:
عيسى عليه السلام در ميان امّت من ، حاكم و امام عادلى است. عيسى عليه السلام صليب (چوبه دار) را مىكوبد و نابود مىكند ، خوك را مىكُشد، جزيه را از بين مىبرد و صدقه را ترك خواهد كرد.۱ در متن اين حديث نيز عبارت «يضع الجزية» آمده كه آن را به از بين بردن جزيه معنا كردهاند .
وحدت دين و كثرت شرايع
بر اساس آنچه در كتب لغت آمده ، تفاوتى ميان «دين» و «شريعت» قائل شدهاند. به نظر لغتدانان ، دين ، موضوعى عامتر و شريعت ، خاصتر است.۲ دين مانند درياست و شرايع ، آبراهههايى هستند كه از آن دريا منشعب مىشوند. مفسّران نيز به اين تفاوت اشاره كردهاند. از باب نمونه ، گفتار علّامه طباطبايى در تفسير گرانسنگ الميزان را مىآوريم:
از ظاهر قرآن كريم ، چنين بر مىآيد كه كلمه «شريعت» در معنايى خاصتر از معناى دين ، استعمال مىشود، چنان كه آيات زير بر آن دلالت دارد: «إِنَّ الدِّينَ عِندَ اللَّهِ الْإِسْلامُ؛۳دين نزد خدا [و مقبول درگاه او] تنها اسلام است» ، «وَ مَنْ يَبْتَغِ غَيْرَ الْإِسْلامِ دِيناً فَلَنْ يُقْبَلَ مِنهُ، وَ هُوَ فِىالْآخِرَةِ مِنَ الْخاسِرِينَ ؛۴ و كسى كه غير از اسلام ، دينى ديگر بپذيرد ، از او قبول نمىشود و او در آخرت ، از زيانكاران است» .
از اين دو آيه به خوبى بر مىآيد كه هر طريقه و مسلكى در پرستش خداى متعال، دين هست ، ولى دين مقبول درگاه خدا ، تنها اسلام است . پس دين از نظر قرآن ، معنايى عام و وسيع دارد. حال اگر آن دو آيه را به آيه : «لِكُلٍّ جَعَلنا مِنكُم شِرعَةً وَ