اين كه سياستهاى اجتماعى امام مهدى عليه السلام به گونهاى است كه نهتنها اهل زمين، بلكه آسمانيان نيز از حكومت او راضى مىشوند، و بدينسان بركات الهى سراسر جهان را فرا مىگيرد.
۱۲ - ۵ . سياستهاى اقتصادى
مهمترين سياستهاى اقتصادى حكومت مهدوى، كه در احاديث اين فصل به آنها اشاره شده، عبارت است از: ريشهكن كردن فقر، باز پس گرفتن اموال عمومى از غاصبان، به كارگيرى اندوختههاى ثروتمندان در آغاز قيام، تقسيم اموال عمومى ميان مردم به طور يكسان، و آباد كردن سراسر زمين. در پايان اشاره شده كه با اجراى اين سياستها، بركات الهى جامعه را فرا خواهد گرفت، گنجهاى زمين آشكار خواهد شد و در اين شرايط است كه هر كس مىتواند هر چه مىخواهد از امام بگيرد و بخششهاى امام بىحساب خواهد بود.
۱۲ - ۶ . سياستهاى قضايى
مهمترين سياستهاى قضايى حكومت مهدوى، كه در روايات فصل ششم بدان اشاره شده، عبارت است از: آيين قضايى جديد، قضاوت بر پايه علم، فراهمسازى امكانات لازم براى قضاوت دقيق و سريع، بركنارى قضات ناشايست، گزينش قضات صالح، ريشهكن كردن رشوهخوارى، قضاوت زنان در خانه، و قضاوت در ميان پيروان اديان بر اساس كتابهاى آسمانىِ خودشان. در پايان اين فصل، تحليل مبسوطى در باره سياستهاى حكومتى مهدوى ارائه مىگردد.
بخش سيزدهم: نمونههايى از سرودههاى مهدوى
در آغاز اين بخش، تحليلى در باره تحولات شعر مهدوى (اشعار سروده شده در باره امام مهدى عليه السلام در طول تاريخ اسلام ارائه مىشود . در ادامه نمونههايى از اشعار سروده شده از قرن اوّل تا قرن حاضر، در پانزده فصل گزارش مىشود. گفتنى است