179
دانشنامه امام مهدی عجّل الله فرجه بر پایه قرآن ، حدیث و تاریخ جلد اول

شدن و جهانى‏سازى غربى، محور امور، قوانين بشرى است.
۳. حكومت جهانى امام مهدى عليه السلام بر محور توسعه اخلاقى، اجتماعى و امنيتى استوار است؛ در حالى كه در حكومت جهانى غرب، ارزش‏هاى اخلاقى و معنويت هيچ محوريّتى ندارند .
۴. از ويژگى‏هاى حكومت جهانى امام مهدى عليه السلام توسعه علمى است؛۱ در حالى كه در عصر جهانى شدن غربى، دانش‏هاى پيشرفته در انحصار كشورهاى خاصى است و اين كشورها از انتقال آن دانش‏ها به جوامع و كشورهاى ديگر جلوگيرى مى‏كنند.
۵ . حكومت جهانى مهدى عليه السلام حكومتى است مبتنى بر آموزه‏هاى وحيانى و دينى؛ در حالى كه جهانى شدن غربى، پيامد و حاصل آگاهانه و ناآگاهانه پيشرفت در زمينه‏هاى سياسى، اقتصادى و فناورى، و در ارتباط با نظام سرمايه‏دارى و سلطه‏طلبى است.
۶. حكومت واحد جهانى مهدى عليه السلام ولايى است و مشروعيت خود را از خدا دارد و مردم نيز آن را پذيرفته‏اند؛ در حالى كه جهانى شدن غربى، مشروعيت حكومت جهانى را از ناحيه مردم مى‏داند؛ آن هم با هزاران فريب‏كارى كه در گرفتن آراى مردم به كار مى‏گيرد.
۷. حكومت واحد جهانى مهدى عليه السلام بر مبناى عقلانيت (حاكميت عقل) است؛ زيرا عقل انسان‏ها در عصر ظهور به كمال مى‏رسد؛ در حالى كه حكومت بر اساس جهانى‏سازى غربى، بر مبناى دلخواه شهروندان جهانى شكل مى‏گيرد. از اين‏روست كه در روايات آمده است كه امام زمان عليه السلام بعد از ظهورش عقل‏هاى مردم را كامل مى‏كند.۲

1.ر . ك : ج ۹ ص ۲۳۳ (بخش دوازدهم / فصل سوم / گسترش مرزهاى دانش) ، بحار الأنوار : ج ۵۲ ص ۳۳۶ .

2.ر . ك : ج ۹ ص ۲۳۳ (بخش دوازدهم / فصل سوم : سياست‏هاى فرهنگى) و نيز ص‏۴۲۷ .


دانشنامه امام مهدی عجّل الله فرجه بر پایه قرآن ، حدیث و تاریخ جلد اول
178

هيچ وجه با آموزه مهدويّت سازگار نيست؛ امّا اگر جهانى شدن از محتواى غربى تخليه شود و به معناى همگرايى و هم‏بستگى جهانى باشد، كه به تشكيل حكومت واحد جهانى منتهى شود، اين معنا نه تنها با آموزه مهدويّت سازگار است، بلكه مى‏تواند از لوازم تشكيل حكومت جهانى حضرت مهدى عليه السلام باشد. جهانى شدن به اين معنا مى‏تواند زمينه‏ساز تحقّق حكومت جهانى مهدوى باشد؛ زيرا تحقّق حكومت جهانى فقط بر اساس مصالح و مفاسد جوامع انسانى متصوّر است و تنها خالق انسان از اين مصالح و مفاسد آگاهى كامل دارد. پس هر كسى نمى‏تواند رهبرى حكومت جهانى را به عهده بگيرد. تنها كسى مى‏تواند چنين مسئوليت بزرگى را به عهده بگيرد كه خود را از هر چيزى جز خداوند آزاد سازد. به عبارت ديگر رهبر حكومت جهانى بايد مردى الهى و برترين بنده خدا باشد و فقط براى خدا كار كند. ويژگى‏هاى چنين انسانى جز بر حضرت مهدى عليه السلام ، كه در متون دينى اسلام آمده است، منطبق نيست.

امتيازات طرح اسلام‏

همان گونه كه اشاره شد، جهانى شدن و جهانى‏سازى و جهانى كردن، چنان كه اسلام معرّفى مى‏كند، با آنچه ديگران به تصوير كشيده و درصدد پياده كردن آن اند، فرق اساسى دارد. آنچه اسلام تصوير مى‏كند، از امتيازات خاصى برخوردار است كه در اين جا به برخى از آنها اشاره مى‏كنيم:
۱. حكومت جهانى اسلام، تحت رهبرى افراد صالح و وارسته و شخصيت‏هاى برجسته دينى، كه معصوم از خطا و تالى تلو معصوم‏اند، اداره مى‏شود و قانون خدا در آن جامعه حاكم است؛ ولى حكومت جهانى واحدى كه غرب پيشنهاد مى‏كند، چنان كه از مراحل ابتدايى شكل‏گيرى‏اش پيداست ، تحت نظر و اشراف زورمداران و ستمگران است.
۲. از ديد اسلام، محور تمام امور در جامعه خدا و احكام اوست؛ ولى در جهانى

  • نام منبع :
    دانشنامه امام مهدی عجّل الله فرجه بر پایه قرآن ، حدیث و تاریخ جلد اول
    سایر پدیدآورندگان :
    محمّد محمّدی ری‌شهری، با همکاری محمّد کاظم طباطبایی و جمعی از پژوهشگران، ترجمه: عبدالهادی مسعودی
    تعداد جلد :
    10
    ناشر :
    انتشارات دارالحدیث
    محل نشر :
    قم
    تاریخ انتشار :
    1393
    نوبت چاپ :
    اول
تعداد بازدید : 9078
صفحه از 427
پرینت  ارسال به