در پاسخ دوم نیز میگوید: چرا گمان میکنید مسائل مهمّ مذکور، در این اصول به وضوح گنجانده نشده است؟ بلکه برای مثال مبحث توحید، عنوان عامّی است که شامل بحث از وجود خداوند و صفاتش میشود، نه اینکه صرفاً صفت یگانگی خداوند را در بر گیرد و دیگر صفات و اصل وجود خداوند در آن ملاحظه نشده باشد. به بیان دیگر، توحید یک اطلاق خاص دارد و یک اطلاق عام. اطلاق خاصّ آن، تنها مبحث یکتایی خداوند را در برمیگیرد؛ ولی عنوان عامّ آن، تمام مباحث خداشناسی اعم از وجود خداوند و صفات ثبوتیه و سلبیه خداوند را در برمیگیرد. در این تقسیمبندی نیز توحید به معنای عام آن مدّ نظر است، نه به مفهوم خاصّش.
همچنین در مبحث نبوّت افزون بر نبوّت خاصّه، نبوّت عامّه و ایمان به قرآن نیز قرار میگیرد؛ چون در مبحث نبوّت نیز همان عنوان عام و هر آنچه به مبحث ارسال رسول مربوط باشد، قرار گرفته است. ایمان و اقرار به اهمّیت جایگاه و شأن حضرت زهرا علیها السلام نیز میتواند در زمره مباحث نبوّت باشد؛ زیرا وی دختر پیامبر عظیم الشأن اسلام صلی الله علیه و آله است و ایمان به لزوم محبّت داشتن به دختر رسول اکرم صلی الله علیه و آله، داخل در مبحث نبوّت است. البتّه چه این مبحث میتواند در مبحث امامت نیز قرار بگیرد؛ زیرا وی مادر امامان معصوم علیهم السلام است و اهمّیت الهی وی کمتر از اهمّیت ائمّه معصوم نیست و او نیز همانند یکی از ائمّه، از جایگاه و شأنی بس رفیع برخوردار است؛ به گونهای که اگر از جهت جنسیت زن نبود، قطعاً جزء آنها بود.
امّا ایمان به عصمت ائمّه اطهار علیهم السلام نیز در مبحث امامت داخل است و امامت به عنوان عامّش، همه این مباحث را پوشش میدهد. همچنین ایمان به حضرت مهدی (عجّل اﷲ تعالی فرجه الشریف) نیز در زمره مباحث امامت میگنجد؛ زیرا وی امام دوازدهم است.
شهید سیّد محمّد صدر در مجموع میگوید:
۰.اگر راهی برای داخل نمودن سایر مباحث اعتقادی و اساسی در این