پس از محمد بن مفضل بن ابراهیم افراد دیگری چون احمد بن یوسف بن یعقوب قصبانی، محمد بن سالم بن عبدالرحمن ازدی، محمد بن عبداللّٰه بن غالب و احمد بن عمر بن کیسبه در کتابهای نجاشی و طوسی بیشترین روایت و نقل را برای ابنعقده به ارمغان آوردهاند. از این میان تنها سه نفر نخست را بررسی میکنیم که شهرت و تأثیر بیشتری داشتهاند.
جعفر بن عبداللّٰه محمدی (زنده در ۲۶۹ق)
نام و نسب کامل او چنین است: جعفر بن عبداللّٰه بن جعفر بن عبداللّٰه بن جعفر بن محمد بن علی علیه السلام مشهور به رأس المدری. وی از نوادگان محمد بن حنفیه بوده و به گفتهٔ نجاشی: «چهرهای برجسته در میان اصحاب ما، فقیه و موثقترین مردم در حدیث بوده است».۱ او از بزرگان شیعه همانند حسن بن علی بن فضال (۲۲۴ق)، حسن بن محبوب (۲۲۴ق)، محمد بن ابیعمیر (۲۱۷ق) و صفوان بن یحیی (۲۱۰ق) حدیث نقل کرده است. محمدی بر محمد بن حسین بن سعید صائغ (۲۶۹ق) که غالی و بهشدت ضعیف بوده نماز گزارده است؛۲ پس او در کوفهٔ سدهٔ سوم میزیسته و بنابراین به مهمترین و برجستهترین مشایخ حدیثی شیعه دسترسی داشته و مرجع خوب و کاملی برای نسل پس از خود، چون ابنعقده، بوده است. گرچه طوسی تصریح میکند که تاریخ سماع ابنعقده از محمدی سال ۳۳۲ق بوده است،۳ نمیتوان به این قول طوسی اعتماد کرد؛ زیرا با توجه به سالمرگ اساتیدی که محمدی از آنها نقل کرده است، باید عمری دیرین بالغ بر ۱۳۰ سال برای وی در نظر بگیریم تا سخن طوسی پذیرفتنی باشد.
با وجود توثیق و ثنای نجاشی، با توجه به قراین باید جعفر محمدی را از زیدیه برشمرد؛ این قراین عبارتاند از: تعلق به خاندانی زیدی، نقل فراوان کتابهای زیدیه،