و مشكلات روانى ديگرى را به دنبال مى آورند .
۱۴. خواندن آثار يأس آلود
كتاب ، خوب باشد يا بد ، مثل همنشين است. وقتى كتابى را مى خوانيم ، در واقع ، با نويسنده به صحبت مى نشينيم و به سخنانش دل مى سپاريم . اگر سخنان او يأس آلود باشد ، بى گمان ، اين نااميدى را به ما منتقل مى نمايد . لذا انتخاب كتاب براى مطالعه مخصوصا براى افرادى كه متخصص در رشته اى نيستند ، خيلى مهم است ؛ چرا كه اگر چه كتاب و كتاب خوانى مهم است ، امّا مهم تر از آن ، نوع كتاب و محتواى آن است . كتاب هاى يأس آلود ، موجب انتقال نااميدى مى شوند و فرد را زمين گير مى سازند و بدين سان ، ميزان عزّتمندى وى را كاهش مى دهند .
ايجاد و تقويت عزّت نفس
عزّت نفْس، از بزرگ ترين موهبت هاى الهى است كه آفريدگار در نهاد انسان به وديعت نهاده و آيه : «وَ لَقَدْ كَرَّمْنَا بَنِى ءَادَمَ ؛ ۱ به يقين ، فرزندان آدم را كرامت بخشيديم» را در شأن او نازل فرموده است. اگر اين گوهر بى بديل ، به هر دليلى از كف آدمى ربوده شود ، هر كوششى براى بازگرداندن آن، روا، بلكه واجب است .
در اين بخش، برخى از راه هاى ايجاد و تقويت عزّت نفْس ، به اختصار بررسى مى شوند :
۱. ريشه يابى عميق
اكنون با در دست داشتن فهرستى از علايم و عوامل عزّت نفس، نوبت آن است كه به كاوش در زواياى روان خود بپردازيم و با مطالعه در كتاب نفْس خويش، ضعف ها و نقاط آسيب پذير روان خود را دريابيم و به ترميم و اصلاح آن بپردازيم؛ چرا كه خودشناسى، مقدّم بر خودسازى است. آوردن نقطه ضعف ها بر صفحه كاغذ و