۱۱۳۷.امام صادق عليه السلام : هر كس عجله دارد، نماز جعفر [طيّار] را جدا بخواند و سپس تسبيحات آن را در همان حالى بگويد كه در پى كار خود مىرود.
۱۱۳۸.كتاب من لايحضره الفقيه - به نقل از على بن ريّان - : به امام هادى عليه السلام نامه نوشتم و از ايشان پرسيدم : مردى دو ركعت از نماز جعفر را خوانده و براى رفع حاجتى عجله داشته و يا به سبب پيشامدى ، ادامه نماز [و خواندن دو ركعت ديگر ]را گسسته است . آيا برايش جايز است كه چون از حاجتش فارغ شد ، همان نماز را با آن كه از جايش برخاسته است [ادامه بدهد و] به اتمام برساند ، يا آن كه دو ركعت اوّل را حساب نكند و نماز را از سربگيرد و چهار ركعت را يك جا [و پشت سر هم ]بخواند؟
امام عليه السلام در پاسخ نگاشت : «آرى [مىتواند ادامه دهد] . اگر كارى كه از انجامش ناگزير است ، او را از نمازش جدا كرد ، آن را قطع كند [و به كارش بپردازد] و سپس بازگردد و دو ركعت باقىمانده را به جا آورد ، إن شاء اللَّه .
۱۵ / ۱۶
نماز اَعرابى
۱۱۳۹.مصباح المتهجّد - به نقل از زيد بن ثابت - : عربى صحرانشين نزد پيامبر خدا صلى اللَّه عليه وآله آمد و گفت: پدر و مادرم فدايت باد ، اى پيامبر خدا! ما در اين صحرا از مدينه دور هستيم و نمىتوانيم هر جمعه نزد شما بياييم . مرا به عملى راهنمايى كن كه در آن ، فضيلت نماز جمعه باشد و چون به نزد خاندانم باز گشتم، آنها را از آن باخبر كنم.
پيامبر خدا صلى اللَّه عليه وآله فرمود: «هنگامى كه روز بالا آمد، دو ركعت نماز مىگزارى كه در ركعت اوّل، يك بار حمد و هفت بار سوره فلق را مىخوانى و در ركعت دوم، يك بار حمد و هفت بار سوره ناس را مىخوانى و چون سلام دادى ، هفت بار آية الكرسى را مىخوانى . سپس برخيز و هشت ركعت نماز با دو سلام بخوان و در هر ركعت آن ، يك بار حمد و يك بار سوره نصر و بيست و پنج بار سوره توحيد را مىخوانى و چون از نمازت فارغ شدى ، هفتاد بار بگو: "پاك است خداوند يكتا، پروردگار عرش كريم ! و هيچ نيرو و قدرتى جز از سوى خداى والاى بزرگ نيست"» .