۸۸۱.سنن ابن ماجة - به نقل از ابو سعيد - : پيامبر خدا صلى اللَّه عليه وآله فرمود : «آيا از چيزى باخبرتان كنم كه از آن بر شما بيمناكتر هستم از مسيح دجّال؟» .
گفتيم: آرى.
فرمود: «شرك پنهان: نمازگزار به نماز مىايستد و چون مىبيند كسى او را مىنگرد، نمازش را مىآرايد».
۱۱ / ۴ - ۳
زكات ندادن
۸۸۲.پيامبر خدا صلى اللَّه عليه وآله : خداوند عزّ وجلّ ، نماز كسى را كه زكات نپردازد، نمىپذيرد تا آن گاه كه ميان هر دو جمع كند؛ چرا كه خداوند متعال ، ميان آن دو ، جمع كرده است . پس ميان آن دو ، جدايى ميندازيد.
۸۸۳.امام باقر عليه السلام : همانا خداوند عزّ وجلّ ، نماز را با زكات همراه كرده و گفته است: (نماز بر پا داريد و زكات بپردازيد) . ۱ پس هر كس نماز بر پا دارد و زكات ندهد، نماز هم بر پا نكرده است.
۸۸۴.الكافى - به نقل از على بن حسّان ، از برخى يارانش - : امام صادق عليه السلام فرمود : «يك نماز واجب ، بهتر از بيست حج است و يك حج ، بهتر از انفاق يك خانه پر از طلا در راه خير است» و سپس فرمود: «و كسى كه بيست خانه طلا را به خاطر بيست و پنج درهم تباه كند، رستگار نمىشود» .
گفتم: معناى بيست و پنج درهم ۲ چيست؟
فرمود: «هر كس زكات ندهد ، نمازش را نگاه مىدارند تا زكاتش را بدهد». ۳
1.در هفت جاى ديگرِ قرآن كريم نيز اين همراهى به چشم مىخورد.
2.بيست و پنج درهم، مقدار زكات واجب در هزار درهم است.
3.يعنى كسى كه زكات واجبش را نپردازد، نمازش قبول نمىشود و چون نماز از بيست حج برتر است و هر حجّى بهتر از انفاق بيست خانه طلاست، امام عليه السلام با اين مقايسه بيان نموده كسى كه بيست و پنج درهم زكات واجبش را ندهد، نماز را و در نتيجه انفاق بيست خانه پر از طلا را از دست داده است.