۷۷۶.امام صادق عليه السلام : نمازگزار پس از نماز واجب، سجده مىكند تا در آن وظيفه سپاسگزارى از خداوند والا ياد را در برابر نعمتهايى كه بر او منّت نهاده، ادا كند و كمترين چيزى كه در آن كفايت مىكند، سه بار «شكراً للَّه؛ سپاس ، از آنِ خداست» است.
۷۷۷.الكافى - به نقل از جعفر بن على - : امام كاظم عليه السلام را ديدم كه پس از نماز به سجده افتاده بود و در دعايش ، دستهايش را روى زمين پهن كرده بود و سينهاش را به زمين چسبانده بود .
۷۷۸.عيون أخبار الرضا عليه السلام - به نقل از حسن بن على بن فضّال - : امام رضا عليه السلام فرمود : «سجده شكر گزاردن پس از نماز واجب در برابر توفيقى است كه خداوندِ والاياد به بنده داده تا واجبش را انجام دهد. كمترين چيزى از گفتار كه در آن كفايت مىكند ، اين است كه سه مرتبه "شكراً للَّه" گفته شود».
گفتم: معناى: «شكراً للَّه» چيست؟
فرمود: «مىگويد: اين سجده من است براى سپاسگزارى از خدايى كه مرا توفيق خدمت و اداى واجبش را داد و شُكر ، سبب فزونى است. پس اگر در نماز كوتاهى كرده و با نماز نافله كامل نشده است، با اين سجده كامل مىشود».
۷۷۹.الاحتجاج : محمّد بن عبد اللَّه حميرى در نامهاى به صاحب الزمان - كه درودها و سلام خداوند بر او باد - ... از سجده شكر پس از نماز واجب پرسيد و اين گونه نوشت: برخى از ياران ، آن را بدعت مىدانند . آيا جايز است انسان اين سجده را پس از نماز واجب بگزارد؟ و اگر جايز است ، در نماز مغرب ، پس از خود نماز است يا پس از آن كه چهار ركعت نماز نافله مغرب را هم خواند؟
[امام عليه السلام] پاسخ داد: «سجده شكر ، از لازمترين و ضرورىترين سنّتهاست و هيچ كس آن را بدعت نخوانده، مگر كسى كه خود در پى بدعتگذارى در دين است. اما روايتى كه سجده شكر پس از نماز مغرب و اختلاف در زمان اداى آن را مطرح مىكند كه آيا پس از سه ركعت مغرب يا پس از چهار ركعت نافله آن است، [پاسخش اين است كه] برترى دعا و تسبيح پس از نمازهاى واجب بر دعا پس از نمازهاى نافله، مانند برترى خود نمازهاى واجب بر نافله است و سجده شكر، گونهاى دعا و تسبيح است. پس بهتر است پس از نماز واجب باشد، گر چه انجامش پس از نمازهاى نافله نيز جايز است» .