همچنین در آیه دیگری تصریح میکند که مواهب این دنیا، فانی است و آنچه نزد خداست بهتر و بادوامتر است. سپس در ادامه، مؤمنان و توکّلکنندگان به خدا را از جمله کسانی برشمرده است که نعمتها و مواهب پایدار و باقی خدا به آنها اختصاص دارد. این بیان کنایه از آن است که اهل توکّل باید بدانند و البته میدانند که دنیا زوالپذیر است و اگر خداوند تمام خواستههای دنیایی آنان را علی رغم توکّلشان به خدا برآورده نمیکند، به سبب رعایت مصلحت و منفعت آنان در جهان آخرت است:
(فَما اُوتیتُمْ مِنْ شَیءٍ فَمَتاعُ الْحَیاةِ الدُّنْیا وَ ما عِنْدَ اللَّهِ خَیرٌ وَ أبْقی لِلَّذینَ آمَنُوا وَ عَلی رَبِّهِمْ یتوکلونَ). ۱
آنچه از هستیهای دنیا بهره و نصیب شماست ناچیز و فانیشدنی است و هر چه نزد خداست بهتر و پایدارتر خواهد بود، ولی آن مخصوص مردم باایمان است که در کارهای خود به خدا توکّل میکنند.
در پایان ذکر این نکته خالی از لطف نیست که توکّل به خداوند اگر بخواهد توسط انسان تحقق یابد، نیازمند ایمانی تفصیلی، کامل و مستحکم به خداوند است؛ یعنی برای کسی که به خدا ایمان ندارد نمیتوان از توکّل سخن گفت و کسی که به ایمانی توأم با معرفت کامل دست نیافته نمیتواند به حقیقت توکّل نایل آید. به این دلیل است که رسیدن به مرتبه توکّل، یکی از مراتب عالی سیر و سلوک الیالله به شمار آمده است.