گروه سوم: احاديثى كه به ظاهر دلالت دارند كه عمل پيش گفته، همه روزه نبوده و در تعداد روزها، با يكديگر و نيز با احاديث گروه اوّل، اختلاف دارند.۱
گروه اوّل و دوم با يكديگر ناهمسويى ندارند و به قرينه آنها معلوم مىشود كه در گروه سوم ـ اگر همه رواياتش از نظر صدور، بىاشكال باشند و تصحيفى در آنها راه نيافته باشد ـ، راويان، مشاهدات خود را نقل كردهاند و معتبر بودن نيز آن را تقويت مىكند.
بنا بر اين، حاصل جمعبندى احاديث اين فصل، چنين است كه پس از نزول آيه تطهير، پيامبر خدا صلّىاللهعليهوآله براى هر چه روشنتر شدن مقصود از «أهل البيت» در آيه تطهير و «أهلك» در آيه: «وَامُرْ اَهْلَك بِالصَّلاةِ؛ و كسان خود را به نماز فرمان ده»، همه روز، هنگام نماز صبح بر در خانه على و فاطمه عليهماالسلام مىآمد و با سلام و قرائت آيه تطهير، آنها را به نماز دعوت مىكرد و همه احاديثى كه در بيان اين رويداد، عدد خاصّى را ذكر كردهاند، ناظر به مشاهدات راويان اند و انحصارى از آنها به دست نمىآيد.
البتّه از برخى احاديث،۲ چنين پيداست كه اين كار پيامبر صلّىاللهعليهوآله، پس از نزول آيه: «وامُرْ اَهْلَك بِالصَّلاةِ» بوده است. ابو سعيد خدرى مىگويد:
چون آيه: «و كسان خود را به نماز فرمان ده» نازل شد، پيامبر خدا صلّىاللهعليهوآله در مدّت