سه. تفسير عملى پيامبر صلّىاللهعليهوآله
افزون بر دلالت سياق و مضمون آيه تطهير بر اين كه «اهل بيت» در آيه، گروه ويژهاى از خاندان رسالت اند، پيامبر خدا صلّىاللهعليهوآله براى معرّفى اهل بيت علیهم السّلام خود، اقداماتى انجام داده كه با در نظر گرفتن آنها جايى براى شك و ترديد براى محقّق منصف، باقى نمىماند.
به سخن ديگر، پيامبر خدا صلّىاللهعليهوآله در معرّفى «اهل بيت» قرآنى خود، بر امّت، حجّت را تمام كرده است. اساسىترين اقدامات ايشان در اين زمينه عبارت اند از:
۳ / ۱. هنگام نزول آيه تطهير
پيامبر خدا صلّىاللهعليهوآله هنگام نزول آيه تطهير، على، فاطمه، حسن و حسين عليهمالسلام را در كنار خود و در زير كساى (عباى) يمانى جمع كرد و عرضه داشت: «اللّهُمَّ هؤُلاءِ أهْلُ بَيتى؛ خداوندا ! اينان اهل بيت علیهم السّلام من اند»۱ و مانع از ورود همسر خود در آن جمع شد.
۳ / ۲. سلام كردن بر اهل بيت علیهم السّلام
پس از نزول آيه تطهير، پيامبر خدا صلّىاللهعليهوآله براى هر چه روشنتر شدن مصاديق «اهل بيت» در اين آيه و «أهلك» در آيه: «وَ أْمُرْ أَهْلَكَ بِالصَّلَوةِ»، همه روزه، هنگام نماز صبح بر در خانه على و فاطمه عليهماالسلام مىآمد و با عنوان «اهل بيت» به آنان سلام مىكرد و آنان را به نماز دعوت مىنمود.۲
۳ / ۳. همراه بردن اهل بيت علیهم السّلام در مباهله
پس از نزول آيه مباهله و مأموريت يافتن پيامبر صلّىاللهعليهوآله براى مباهله با مسيحيان نجران، پيامبر صلّىاللهعليهوآله، على و فاطمه و حسن و حسين عليهمالسلام را به عنوان مصاديق «جان»، «زنان» و